PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 27 d. 17:54

Izraelio pajėgos išlaisvino vieną įkaitą

Pasaulis

Izraelio vėliava / Unsplash.com nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


315671

Izraelio pajėgoms pavyko išlaisvinti dar vieną įkaitą, buvusį teroristinės organizacijos „Hamas“ rankose.

Kariuomenė ir vidaus slaptoji tarnyba „Shin Bet“ per „sudėtingą operaciją“ išlaisvino 52 metų Kaidą Alkadį, antradienį pranešė kariuomenė. Jį spalio 7 d. Izraelyje pagrobė „Hamas“ smogikai ir išvežė į Gazos Ruožą.

Anot leidinio „Times of Israel“, įkaitas išlaisvintas iš tunelio.

Vyro būklė yra stabili, jis tyrimams nuvežtas į ligoninę, sakė vyriausybės atstovas Davidas Menceris. Informuota jo šeima. Saugumo sumetimais daugiau detalių neskelbiama. Tai aštuntas įkaitas, kurį kariuomenė išlaisvino gyvą.

Beduinas K. Alkadis yra iš Rahato, daugiausiai arabų gyvenamo beduinų miesto Negevo dykumoje Pietų Izraelyje. Spalio 7 d. jis dirbo apsauginiu Mageno kibuce Pietų Izraelyje, kai buvo pagrobtas „Hamas“.

Pastarąjį kartą birželį per dramatišką karinę operaciją buvo išgelbėti keturi įkaitai. Pasak „Hamas“ kontroliuojamos sveikatos tarnybos, tada žuvo 274 palestiniečiai.

Izraelio skaičiavimu, „Hamas“ savo rankose dar laiko 108 įkaitus. Mažiausiai trečdalis jų laikomi žuvusiais. Palestiniečių teroristai 2023 m. spalio 7 d. Izraelyje pagrobė daugiau kaip 250 žmonių ir išvežė juos į palestiniečių teritoriją. Per beprecedentį teroristinį išpuolį apie 1 200 žmonių žuvo.