PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 20 d. 11:57

Izraelio kariuomenė teigia per operaciją Gazos Ruože radusi 6 įkaitų kūnus

Pasaulis

Izraelio kariai. Scanpix nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


314647

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad rado šešių įkaitų, paimtų per spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ įvykdytą išpuolį, po kurio prasidėjo karas Gazos Ruože, kūnus.

Jungtinės Valstijos, Egiptas ir Kataras šiuo metu bando tarpininkauti sudarant Izraelio ir „Hamas“ susitarimą dėl paliaubų, pagal kurį būtų paleista daugybė kovotojų grupuotės laikomų įkaitų.

Izraelio kariuomenė teigė, kad šešių įkaitų kūnus rado per bendrą operaciją su vidaus saugumo agentūra „Shin Bet“ Gazos Ruožo pietiniame Kan Juniso rajone.

Įkaitai buvo Yagevas Buchshtabas, Alexanderis Dancygas, Yoramas Metzgeris, Nadavas Popplewellas, Chaimas Perry ir Avrahamas Munderis.

Apie pastarojo mirtį Nir Ozo kibucas netoli Gazos Ruožo pranešė anksčiau antradienį.

Kariuomenė nenurodė, kada ar kaip jie mirė.

Penki iš įkaitų, kai buvo paimti į nelaisvę, buvo vyresni nei 50 metų, o trys iš jų turėjo šeimos narių, kurie buvo paleisti per savaitę trukusias paliaubas lapkritį.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu išreiškė pagarbą už kariuomenės pastangas surasti įkaitus ir teigė, kad „mums skauda širdį dėl šios siaubingos netekties“.

„Izraelio valstybė ir toliau dės visas pastangas, kad būtų grąžinti visi mūsų įkaitai – ir gyvi, ir mirę“, – sakoma jo pareiškime.

Manoma, kad „Hamas“ vis dar laiko apie 110 įkaitų, paimtų per spalio 7-osios išpuolį. Izraelio valdžios vertinimu, maždaug trečdalis jų yra žuvę.