PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 9 d. 06:58

Izraelio kariuomenė pranešė smogusi vienoje iš Gazos mokyklų besislapsčiusiems teroristams

Pasaulis

Gazos miestas. EPA-ELTA nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


308388

Izraelio kariuomenė pranešė antskrydžių metu atakavusi keletą Palestinos smogikų, besislapsčiusių vienoje iš Gazos mokyklų.

Per antpuolį, kurio taikiniu buvo grupelė mokyklos pastate Nuseirato rajone centrinėje Gazos dalyje pasislėpusių smogikų, kariuomenė naudojo precizišką amuniciją, kad išvengtų civilių aukų, pirmadienį pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF), daugiau informacijos apie tai nesuteikdamos.

Kariuomenė dar kartą apkaltino ir „Hamas“, ir Palestinos „Islamiškąjį džihadą“ tuo, kad šios dvi grupuotės „sistemingai pažeidinėja humanitarinę teisę“, naudodamosi „civilių infrastruktūra ir gyventojais kaip gyvaisiais skydais“.

Šis smūgis buvo suduotas po to, kai IDF visai neseniai pranešė atakavusios „Hamas“ kovotojus buvusios JT Paramos ir darbo agentūros Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose (UNRWA) teritorijoje. „Hamas“ teigimu, šių antskrydžių metu mokyklos komplekse žuvo 16 žmonių.

Kariuomenė paaiškino, kad smogikai mokykloje buvo įrengę savo operacijų bazę, iš kurios vykdė išpuolius prieš Izraelio karius, pabrėždama, jog iki smūgių buvo imtasi veiksmų sumažinti riziką civiliams.

Nepriklausomą nei vienos, nei kitos šalies pareiškimų patikrinimą atlikti nebuvo galimybių.