PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 25 d. 08:34

Izraelio kariuomenė praneša radusi penkių Gazos Ruože laikytų įkaitų kūnus

Pasaulis

Izraelio kariuomenė pranešė radusi įkaitų kūnus / Unsplash

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA.LT


311189

Izraelio pajėgos susigrąžino penkių žmonių, kurie per spalio 7-osios „Hamas“ smogikų išpuolius Izraelio pietuose buvo pagrobti ir išvežti į Gazos Ruožą, kūnus, ketvirtadienį pranešė kariuomenė.

Paskelbtame pranešime sakoma, kad įkaitės Maya‘os Goren, taip pat karių Ravido Aryeho Katzo, Oreno Goldino, Tomero Ahimaso ir Kirilo Brodskio palaikai buvo grąžinti į Izraelį.

Anot kariuomenės, kūnai buvo rasti trečiadienį per operaciją pagrindiniame pietinės Gazos Ruožo dalies mieste Kan Junise, o keturi kariškiai žuvo per spalio 7-osios atakas.

Kariuomenė dar gruodį buvo paskelbusi apie M. Goren, kuri spalio 7 d. buvo pagrobta ir išvežta į Gazos Ruožą, mirtį.

Naujausia žinia pasirodė po to, kai du Izraelio kibucai atskiruose pranešimuose nurodė, kad kariuomenė rado M. Goren ir O. Goldino palaikus.

„Praėjusią naktį mums buvo pranešta, kad per karinę gelbėjimo operaciją buvo rastas velionės Maya‘os Goren kūnas“, – pranešė Nir Ozo kibucas, pridurdamas, jog jos šeima buvo informuota.

Kiek vėliau Nir Yitzhak kibucas atskirame pranešime pažymėjo, kad kariuomenė sugrąžino O. Goldino palaikus. „Šį vakarą buvome informuoti apie velionio Oreno Goldino – kibuco reagavimo į nepaprastąsias situacijas komandos nario, kritusio spalio 7-ąją, gelbėjimo operaciją“, – teigė kibucas.

Spalio 7 d. „Hamas“ smogikai užpuolė Pietų Izraelyje įsikūrusias bendruomenes. Per atakas žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai, rodo oficialiais Izraelio duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Smogikai taip pat pagrobė 251 įkaitą. Reaguodamas į tai, Izraelis Gazos Ruože inicijavo atsakomąją karinę kampaniją, per kurią, pasak Sveikatos apsaugos ministerijos šioje „Hamas“ valdomoje teritorijoje, iki šiol žuvo mažiausiai 39 145 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.