PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 30 d. 14:35

Izraelio kariuomenė praneša nukovusi „Hamas“ lyderį Dženine

Pasaulis

„Hamas“ kovotojai. Scanpix nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


316238

Izraelio kariuomenė penktadienį paskelbė, kad per didelio masto karinę operaciją šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje nukovė palestiniečių smogikų grupuotės „Hamas“ lyderį, atsakingą už Dženino miestą.

„Hamas“ vadas Dženine Wassemas Hazemas buvo likviduotas per kovos su terorizmu operaciją šiauriniame Samarijos rajone. Jis buvo identifikuotas kartu su teroristų kuopele automobilyje šiame rajone“, – platformoje „X“ nurodė vidaus žvalgybos agentūra „Shin Bet“ ir Izraelio policija.

„W. Hazemas dalyvavo vykdant šaudymo ir bombardavimo išpuolius ir nuolat plėtojo teroristinę veiklą Judėjos ir Samarijos rajone“, – pridūrė institucijos.

Pareiškime sakoma, kad automobilyje buvo dar du „Hamas“ nariai. Pajėgos nukovė juos per ataką, surengtą pasitelkiant orlaivį, kai jie mėgino pabėgti. Automobilyje esą buvo rasta ginklų ir sprogmenų.

Liudininkai pranešė, kad viename kaime Izraelio kariuomenė atakavo automobilį, kuriame buvo trys keleiviai. Du bandė pabėgti. Teigiama, kad dronas į abu juos paleido raketą. Anot pranešimų, per ataką žuvo visi trys žmonės.