PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 26 d. 08:02

Izraelio kalėjime okupuotame Vakarų Krante mirė vienas iš „Hamas“ lyderių

Pasaulis

Kalėjimas. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


311394

Izraelio kalėjime okupuotame Vakarų Krante mirė vienas iš islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ lyderių, penktadienį pranešė palestiniečių pareigūnai.

63-jų Mustafa Muhammadas Abu Ara mirė po to, kai buvo perkeltas iš kalėjimo Pietų Izraelyje į ligoninę, teigiama bendrame palestiniečių administracijos kalinių reikalų įstaigos ir palestiniečių kalinių klubo stebėtojų tarnybos pareiškime.

„Apgailestaujame dėl lyderio ir kalinio šeicho Mustafos Muhammado Abu Aros mirties ir laikome okupantus atsakingais už jo nužudymą dėl tyčinio medicininio aplaidumo“, – sakoma „Hamas“ pareiškime.

M. M. Abu Ara buvo sulaikytas spalį, kai turėjo rimtų sveikatos problemų, sakoma bendrame palestiniečių administracijos kalinių reikalų įstaigos ir palestiniečių kalinių klubo stebėtojų tarnybos pareiškime.

Jame priduriama, kad sulaikymo metu jis buvo kankinamas ir marinamas badu.

Izraelio kariuomenė iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

Šį mėnesį palestiniečių pareigūnai apkaltino Izraelį, kad nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios jis vykdo žiaurų „keršto karą“ prieš sulaikytus palestiniečius.

Tuo metu Izraelio kariuomenė teigė, kad „atmeta kaltinimus dėl sistemingo sulaikytųjų išnaudojimo“, ir pridūrė, kad veikia pagal tarptautinę teisę.