PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 11 d. 15:24

Izraelio generolas siūlo „Hamas“ vadeivai K. al Sinwarui saugiai išvykti iš Gazos

Pasaulis

G. Hirschas (kairėje) ir Y. al-Sinwaras (Youtube stopkadrai)

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA.LT


318015

Tel Avuvas, rugsėjo 11 d. (dpa-ELTA). Stringant deryboms dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo, Izraelis teikia pasiūlymą teroristinei organizacijai „Hamas“ dėl saugaus jos lyderio Yehya al-Sinwaro išvykimo iš Gazos Ruožo. „Esu pasirengęs suteikti saugų koridorių Y. al Sinwarui, jo šeimai ir kiekvienam, kuris nori prie jo prisijungti“, – interviu „Bloomberg“ sakė Izraelio brigados generolas Galas Hirschas, atsakingas už įkaitus ir dingusius asmenis.

„Norime susigrąžinti įkaitus. Norime demilitarizacijos, deradikalizacijos ir žinoma, naujos Gazos valdymo sistemos“, – kalbėjo aukštas kariškis.

Anot pranešimo, ministro pirmininko Benyamino Netanyahu specialusis koordinatorius įkaitų sugrąžinimo klausimu tokį pasiūlymą pateikė prieš dvi dienas. G. Hirschas galimos reakcijos nekomentavo.

J. al Sinwaro buvimo vieta nežinoma. Spėjama, kad jis slapstosi smarkiai išsišakojusiame tunelių tinkle po Gazos Ruožu.

Vienas „Hamas“ atstovas sausio viduryje pareiškė, kad grupuotės lyderiai Gazos Ruože savo noru nepaliks palestiniečių teritorijos. „Arba pergalė, arba kankinio mirtis“, – Beirute agentūrai dpa sakė „Hamas“ šaltinis. Gaza esą yra jų žemė, o lyderių kraujas nėra vertingesnė už žmonių kraują.

Derybos dėl paliaubų Gazos kare ir „Hamas“ rankose esančių įkaitų paleidimo, kurioms tarpininkauja Egiptas, JAV ir Kataras, kol kas rezultatų neduoda.