PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 14:17

Įvertinta statomos Plungės sporto salės statybos darbų eiga

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


315839

Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Vietos ūkio skyriaus vedėja Odeta Petkuvienė ir Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Tomas Jocys dalyvavo gamybiniame pasitarime dėl Plungės sporto arenos II etapo – sporto salės – statybos.

Pasitarime dalyvavo ir Plungės sporto ir rekreacijos centro direktorius Alvydas Viršilas, sporto bazių priežiūros vadovė Aistė Daukšienė ir rangovo – UAB „VA statyba“ – atstovai.

Apžiūrėjus objektą, įvertinti jau atlikti darbai, konstatuota, kad dviejų pastatų – baseino ir sporto salės – sujungimo į vieną darbai sėkmingai juda į priekį. Kalbėta ir apie darbų atlikimo terminus: rangovo atstovai įsitikinę, kad į terminą tilps ir kitų metų antroje pusėje bus galima kirpti įkurtuvių juostelę. Tai reiškia, kad 2024–2025 metų sezoną Rietavo salėje žaisiantis Plungės „Olimpas“, kuris šiemet yra patekęs į Nacionalinę krepšinio lygą, 2025–2026 metų sezoną treniruotis ir žaisti galės jau Plungėje.

Sutartis dėl sporto salės statybos tarp Plungės rajono savivaldybės administracijos ir UAB „VA statyba“ pasirašyta 2024 metų spalio 10 dieną. Darbų trukmė – 24 mėn. Sutarties galiojimo terminas – 36 mėn. Sutarties vertė – 9 083 347,49 Eur (su PVM).

Už šias lėšas bus įrengta sporto salė su 1500 sėdimų žiūrovų vietų. Pirmasis aukštas skirtas sportininkams: suprojektuota universali sporto salė su inventoriaus patalpa, keturios rūbinės sportininkams (dvi po 40 ir dvi po 20 vietų) ir dvi treneriams bei teisėjams (po 5 vietas). Rūbinėse numatomos dušinės ir sanitariniai mazgai. Šiame aukšte taip pat numatyta treniruoklių patalpa sportininkams, medicinos-dopingo mėginių paėmimo patalpa, administracinės ir kitos pagalbinės, sanitarinės patalpos. Be to, pirmajame aukšte yra atskirta pastato dalis VIP įėjimui ir bilietų kasai. Sportininkų patekimas į pastatą suprojektuotas atskiras iš rytinės pusės, prie autobusų parkavimo vietų.

Antrasis pastato aukštas skirtas žiūrovams. Žiūrovai į jį pateks per bendrą įėjimą pirmajame aukšte, baseino korpuse. Iš holo laiptais patenkama į antrojo aukšto bendrą erdvę, sujungtą su pirmajame etape numatyta baro ir rūbinės erdve. Čia suprojektuoti ir sanitarinių patalpų blokai žiūrovams. Į tribūnas žiūrovai pateks per du koridorius. Patekus į tribūnas, žiūrovų srautai bus paskirstomi taip: dalis leidžiasi žemyn į teleskopines sustumiamas tribūnas, dalis kyla į viršų – į stacionarias tribūnas.

Trečiasis pastato aukštas skirtas VIP zonai, operatorių patalpoms ir konferencijų patalpai. Patekimas – per atskirą įėjimą pirmajame aukšte. Į trečiąjį aukštą pakylama laiptais arba liftu.


Foto galerija: