PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 1 d. 16:28

Įvertinta, kas atlikta Tūkstantmečio mokyklų programos lėšomis Plungės švietimo įstaigose

Plungė

Sensorinis kambarys

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


321487

Plungės rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai – Artūras Urniežius, Alina Vičienė, Vida Bondauskienė ir Julius Nekrašas – kartu su Švietimo ir sporto skyriaus vedėju Gintautu Rimeikiu ir vyr. specialiste Rita Skroblyte aplankė keletą ugdymo įstaigų: Akademiko Adolfo Jucio progimnaziją, lopšelį-darželį „Pasaka“ ir Specialiojo ugdymo centrą.

Akademiko Adolfo Jucio progimnazija yra viena iš keturių Plungės švietimo įstaigų („Saulės“ gimnazija, Senamiesčio mokykla, „Ryto“ pagrindinė ir Akademiko Adolfo Jucio progimnazija), patekusių į Tūkstantmečio mokyklų programą. Priminsime, kad Plungės rajono savivaldybei pagal šią programą iš ES skirta apie 2,5 mln. eurų, dar 0,5 mln. – iš valstybės biudžeto. Lankantis progimnazijoje ir apžiūrėta būtent tai, kas atlikta minėtosios programos lėšomis. Pokyčius pristatė mokyklos direktorė Inga Litvinienė.

Pirmiausia apžiūrėtas psichologo kabinetas ir sensorinis kambarys. Jis skirtas vaikams pailsėti, nusiraminti, atsipalaiduoti. Kambarys ne tik atnaujintas, bet ir aprūpintas reikiama įranga ir priemonėmis.

Kita sutvarkyta patalpa – moksleivių poilsiui, pamokų ruošai, bendravimui skirta erdvė, kurioje bus ne tik stalai ir kėdės, bet ir sėdmaišiai, televizorius.

Puikiai įrengta ir 1–8 klasių mokiniams skirta laboratorija, kurioje vyks fizikos, chemijos, integruotos gamtamokslių dalykų pamokos. Jai nupirkti specialūs baldai su atskiromis darbo vietomis kiekvienam moksleiviui, kiekvienoje darbo vietoje – vandentiekis, ventiliacija. Laboratorija aprūpinta kompiuteriais, mikroskopais ir visomis kitomis praktikos darbams reikalingomis priemonėmis. Beje, naudotis šiuo kabinetu bus kviečiami ir kitų mokyklų moksleiviai.

Šiuolaikiškai sutvarkyta ir aktų salė. Joje – naujas elektros įvadas, ventiliacija (rekuperacinė sistema ir du kondicioneriai), du ekranai: vienas – skirtas konferencijoms, kitas – nuleidžiamas, per visą sceną. Nupirkta nauja vaizdo, garso ir apšvietimo įranga: 16-os kanalų garso pultas, 4 nešiojami mikrofonai, 6 vokaliniai iš toli garsą traukiantys mikrofonai, visi reikalingi prožektoriai, 4 kolonėlės ir kt. Salėje viskas elektrifikuota, net užuolaidos ir roletai.


Foto galerija:

Moksleivių poilsio zona
Aktų salė
Laboratorija aprūpinta visomis reikiamomis priemonėmis