REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 20 d. 17:07

Įtariamas Danijos premjerės užpuolikas liks suimtas iki liepos 4 d.

Pasaulis

Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen. ELTA / Julius Kalinskas

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA.LT


305853

Vyras, kaltinamas užpuolęs Danijos premjerę Mettę Frederiksen, liks suimtas iki liepos 4 d., ketvirtadienį nusprendė Kopenhagos teismas.

39-erių lenkas įtariamas birželio 7 d. trenkęs M. Frederiksen vienoje aikštėje Kopenhagos centre. Ji patyrė nesunkią kaklo traumą.

„Teismas nusprendė, kad įtariamasis liks suimtas iki liepos 4 d.“, – naujienų agentūrą AFP po mažiau nei valandą trukusio posėdžio informavo teismo pareigūnas.

Įtariamas užpuolikas, kuris buvo sulaikytas iškart po incidento, atsakomybę neigia ir tikina neprisimenantis, kas įvyko.

46-erių ministrei pirmininkei, anot jos biuro, po užpuolimo buvo atlikta medicinos apžiūra. M. Frederiksen buvo diagnozuotas „dešinio peties sumušimas ir nesunki kaklo trauma“.

Ketvirtadienį teismui buvo pateikta medicininė pažyma.

Policija teigė, kad vykstančiame tyrime buvo apklausta pati M. Frederiksen ir keli liudininkai.

Danijos naujienų agentūra „Ritzau“ ketvirtadienį pranešė, kad per policijos apklausą M. Frederiksen nurodė, jog minėtas vyras prie jos priėjo, ištarė kažką nesuprantamo ir sugniaužtu kumščiu trenkė jai į petį.

Pasak prokurorės Line Steffensen, vyras buvo neblaivus ir prieš akistatą su premjere iš maisto prekių parduotuvės pavogė alkoholio.

L. Steffensen pažymėjo, kad jis nuo persikėlimo į Daniją prieš penkerius metus buvo keliskart sulaikytas dėl vagysčių iš parduotuvių.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA