REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 28 d. 09:05

Įtampą keliantį Vyriausybės sudėties atnaujinimo klausimą prezidentas ir premjerė aptars kitą savaitę

Lietuva

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Benas BrunalasŠaltinis: ELTA


302566

Įtampą tarp valdančiųjų ir Prezidentūros keliantį klausimą dėl Vyriausybės atnaujinimo antrajai kadencijai perrinktas šalies vadovas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė aptars ateinančios savaitės pradžioje.

„Norėčiau labai civilizuotai ir abipusiai pagarbiai pasitarti šiais klausimais su ministre pirmininke. Netrukus tokią galimybę ateinančios savaitės pradžioje turėsime“, – pirmadienį TV3 televizijai sakė G. Nausėda.

Kaip skelbta anksčiau, G. Nausėda laikosi pozicijos, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

Tačiau valdantieji ir premjerė tokias prezidento intencijas vertina kritiškai. Dešiniųjų teigimu, apsispręsti dėl ministrų darbo turi Vyriausybės vadovė.

Be to, pažymi jie, abejonių kelia raginimai keisti ministrus kai iki Vyriausybės ir Seimo kadencijos pabaigos liko keli mėnesiai.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą.

Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimų antrasis turas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuose rinkimuose G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti I. Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA