PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Lapkričio 22 d. 20:33

Itališko skonio savaitgalis: pasigaminkite greitą ir pigų vištienos receptą

Lietuva

Vištiena / Freepik nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


330421

Po intensyvios darbo savaitės metas pasirūpinti savimi! Šį savaitgalį pasimėgaukite poilsiu ir gardžiu, komfortišku maistu, kuris ne tik palepins skonio receptorius, bet ir suteiks žiemiško jaukumo.

„Superšeštadienio“ receptas: gardi ir soti užkepta vištiena

Koks gi šeštadienis be gardaus recepto? „Lidl“ virtuvės meistrai šį savaitgalį siūlo pasigaminti itališkų skonių kupinus vištienos kepsnelius, užkeptus mocarelos sūriu, kuriuos vainikuos saldžiarūgščių pomidorų ir pesto padažo simfonija. Šis lengvai pagaminamas patiekalas patiks visai šeimai, nes jis ne tik sotus, bet dar ir už puikią kainą. O po tokios vakarienės nėra nieko geriau nei atsigaivinti š viežiais vaisiais.

Vištienos patiekalui pagaminti jums prireiks:

400–600 g šviežios vištienos vidinės filė

1 a. š. džiovinto raudonėlio prieskonių

2 didesnių pomidorų

2 vnt. mocarelos sūrio

2 –3 v. š. pesto padažo

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol ji kaista, paruoškite vištieną: filė pagardinkite raudonėliu, druska ir pipirais, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir lengvai visk ą įtrinkite į mėsą.

Į kepimo formą sudėkite vištienos filė gabalėlius. Ant kiekvieno gabaliuko užtepkite pesto padažo, uždėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir užbaikite mocarelos sūriu . Taip paruoštą mėsą kepkite orkaitėje apie 25–30 minučių. Jei norite, likus 1–2 minutėms galite įjungti grilio funkciją, kad viskas lengvai apskrustų.

Išimkite vištieną iš orkaitės, leiskite jai atvėsti apie 5 minutes. Patiekite su ryžiais, kuskusu ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!