PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 27 d. 15:01

Italijos premjerė atvyko į Kiniją su pirmuoju oficialiu vizitu

Pasaulis

Giorgia Meloni / Scanpix

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA.LT


311604

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni šeštadienį atvyko į Pekiną, praneša Kinijos valstybinė žiniasklaida. Tai pirmasis Italijos vyriausybės vadovės vizitas į šią šalį nuo to laiko, kai ji prieš beveik dvejus metus pradėjo eiti savo pareigas.

Penkių dienų vizito metu G. Meloni susitiks su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir ministru pirmininku Li Qiangu. Derybų tikslas – skatinti dvišalę prekybą ir užbaigti karą Ukrainoje.

„Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni liepos 27 d. po pietų atvyko į Pekiną su oficialiu vizitu“, – socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbė valstybinis transliuotojas CGTN.

G. Meloni sieks „atgaivinti dvišalius santykius bendrų interesų sektoriuose“, sakė naujienų agentūrai AFP Italijos pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės.

Derybose daugiausia dėmesio bus skiriama „svarbiausiems tarptautinės darbotvarkės klausimams, pradedant karu Ukrainoje“, pridūrė jis.

G. Meloni administracija praėjusiais metais pasitraukė iš Kinijos juostos ir kelio iniciatyvos (BRI). Italija buvo vienintelė prie jos prisijungusi Didžiojo septyneto šalis.

Prieš pradėdama eiti pareigas, G. Meloni sakė, kad prisijungimas prie šios iniciatyvos – pagrindinio Xi Jinpingo pastangų plėsti Kinijos įtaką užsienyje ramsčio – buvo „klaida“.