Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Išskirtinis meniu
„Imperial“ meniu dominuoja klasikiniai viso pasaulio virtuvės patiekalai – čia galima rasti gurmaniškų šedevrų iš Prancūzijos ar Italijos virtuvių. Restorano ir visos įmonių grupės vadovas O. Vasinas yra tikras savo srities profesionalas. Apie 30 metų kulinarijos srityje dirbantis vadovas užtikrina, kad „Imperial“ restorane svečiai sulauktų ne tik aukščiausio lygio aptarnavimo, bet ir galėtų leistis į gurmanišką nuotykį.
Restorano vadovas, pasitelkęs istorikų žinias, sukaupė visą kolekciją lietuviškų aristokratiškojo paveldo patiekalų, vieno kąsnio užkandžių receptūrų. Visa tai leidžia svečiams pristatyti senųjų laikų Lietuvos aukštuomenės kulinariją iš geriausios pusės.
„Lietuvos didikai valgydavo ne ką prasčiau nei Prancūzijos ar Italijos aukštuomenė. Jie negailėjo pinigų nei vietiniams, nei užsieniniams valgiams. Įdomus faktas – toks įrankis kaip šakutė pirmiausia iš Italijos atkeliavo į Lietuvą, o tik vėliau pradėtas naudoti Prancūzijoje“, – pasakoja O. Vasinas.
Visi restorano „Imperial“ lankytojai įprastame meniu gali rasti tiek įvairių iš Europos atkeliavusių patiekalų, tiek istorinės virtuvės receptų, pavyzdžiui, Lietuvos bajorų vaišių ar Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų valgių.
LDK virtuvės paslaptys
Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė pasižymėjo religine ir politine tolerancija. Ryškiausią poveikį kulinarijos paveldui paliko vokiškoji (plitusi per Hansos prekybinę sąjungą bei vokiečių ordinus), Viduržemio jūros (atkeliavusi užkariaujant rusėniškas teritorijas per ortodoksų tikybą iš Bizantijos, totorius ir karaimus iš Juodosios jūros šiaurinių pakrančių regiono, o vėliau, neabejotinai per didžiąją Lietuvos kunigaikštienę Boną Sforcą, kuri ištekėjus už Žygimanto Senojo ir atkeliavusi į Lietuvą, suformavo renesansinės virtuvės tradiciją) ir prancūziškoji virtuvė (paplitusi per Lietuvos didikų aistringą domėjimąsi Švietimo epocha ir, be abejo, samdomus virėjus prancūzus, puoselėjančius klasicistinę virtuvės tradiciją.
„Atkūrėme tokius istorinius patiekalus kaip Bonos Sforcos atvežtus į Lietuvą skrylius, makaronus, lazanijas ar kitus gerai žinomo šalyje Radvilų giminės virėjo sukurtus patiekalus – barščius, zrazus (barokinį mėsišką troškinį), zrazus tešloje (renesansinius tortus), išmuštus zrazus (suktinukus), kapotus zrazus (smulkintos mėsos kotletus), kitus mėsos ar žuvies patiekalus bei gausybę desertų, kaip kepintų migdolų ar Radvilų desertinę duoną. Nepamiršome Jogailos mėgstamų elnienos bei stirnienos autentiškų patiekalų gaminimo būdų. Visi jie yra siūlomi kartu su mūsų įprastiniu kasdieniu meniu bei to meto prancūziškos virtuvės naujove – farširuojamais kepsniais, sraigių, o ypač austrių patiekalais“, – atskleidžia p. Olegas Vasinas.
Griežtos etiketo tradicijos ir aukšta kokybė
„Imperial“ interjeras užgniaužia kvapą savo įspūdingu grožiu ir estetika. Visą stilių kūrė dizaineriai iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Interjero idėjų semtasi iš patyrusių Italijos baldininkų. Pagrindiniai stilistiniai akcentai yra matomi ant auksu išgraviruotų sienų ir lubų, krištolo sietynų, prabangių „Versace“ indų ir skaidraus krištolo taurių.
Svarbu ir tai, kad prie pagrindinės restorano erdvės dar jungiasi keletas kitų erdvių, kurios šventinių banketų metu susilieja. Šiltuoju metų sezono metu svečiai gali mėgautis privačiu skoningai gėlėmis ir augalais išdabintu vidiniu kiemeliu.
Be prabanga alsuojančio interjero, restoranas gali pasiūlyti aukštosios virtuvės kulinarinių šedevrų, kurie kuriami laikantis itin kruopštaus visų patiekalų gaminimo ir patiekimo standartų. LDK didikų paveldas ir išskirtiniai šedevrai rado sau vietą „Imperial“ valgiaraštyje ir maloniai stebina restorano svečius.
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikai turėjo galimybę daug keliauti, dalyvauti kitų šalių valdovų priėmimuose, o tų laikų dvarų kultūra reikalavo palaikyti itin aukštą lygį, taigi, jų dvaruose buvo diegiamos viso pasaulio naujovės, tame tarpe ir kulinarijos. Jie samdė profesionalius virėjus iš viso pasaulio, kurie galėjo pateikti maisto šedevrus pagal to meto vyraujančias madas plintančias per karo žygius, keliones, santuokas su kilmingais kitataučiais.
Aptarnavimas „Imperial“ komandai yra vienas kertinių pamatų. Čia laikomasi ir aukštuomenės etiketo standartų – pietūs ar vakarienės yra patiekiami tik ant nepriekaištingos išvaizdos staltiesių, profesionalūs padavėjai dėvi baltas pirštines. Ypatingo dėmesio sulaukia svečiai, kurie aptarnaujami laikantis karališkojo protokolo. Tai restoraną paverčia išskirtine, prabangia vieta, kurią mielai renkasi prezidentai, aukštuomenės asmenys, pasaulinės įžymybės ir kiti garbingi svečiai.
Reklama