PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 12 d. 16:43

Išskirtinė dovana – Pakruojo rajono sporto centras turės savo saulės elektrinę

Pakruojis

L. Katiliaus ir MB „Saulės vaira“ archyvo nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


318289

Saulės energijos elektrinių verslą Lietuvoje jau tris metus plėtojantis MB „Saulės vaira“ vadovas Vaidotas Deiceris sutiko padovanoti ir įrengti saulės elektrinę vienai rajono įstaigai. Iš užsienio gerąją darbo patirtį parsivežęs ir socialiai atsakingą verslą jau mūsų rajone plėtojantis V. Deiceris visos savo komandos vardu asmeniškai susisiekė su meru Sauliumi Margiu ir pasiūlė savo paramą vienai iš rajono įstaigų, siekiant plėtoti inovacijas ir padėti sutaupyti.

Pasitarus, nuspręsta dovaną priimti ir sumontuoti ant neseniai atnaujinto Pakruojo rajono sporto centro stogo – centre buriasi ir jaunimas, ir suaugusieji, daug užsiėmimų vyksta po darbo, kada reikia daug energijos.

Saulės elektrinė sumontuota per kelias dienas, ją sudaro „Jinko“ moduliai 485 w, 20 Kw „Solis“ keitiklis, o bendra galia siekia 17,460 kW. Visais reikalingais dokumentais, leidimais ir montavimu pasirūpino MB „Saulės vaira“ komanda. Įmonė įsikūrusi mūsų rajone, o darbus vykdo visoje šalyje.

Įgyvendinus projektą, sporto centre su V. Deiceriu susitikta padėkoti už prasmingą darbą. Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis, įteikęs V. Deiceriui padėką, pažymėjo, kad atsakingas verslas – labai svarbi rajono dalis. Verslininkui dėkojo vicemerė Simona Lipskytė ir dovaną priėmusi Pakruojo rajono sporto centro direktorė Aušra Dvelienė. Vadovai neabejoja, kad naujai įrengta saulės elektrinė leis sutaupyti didelę dalį elektros energijai panaudojamų lėšų, kurios bus skirtos vaikų sportui, o sporto centras prisidės prie tvarios energijos naudojimo.

Pakruojo rajono savivaldybė dar kartą nuoširdžiai dėkoja įmonės MB „Saulės vaira“ komandai ir jos vadovui Vaidotui Deiceriui už ypatingą dovaną Pakruojo rajono sporto centrui.


Foto galerija: