Išsivirkite uogienių, kuriose nėra cukraus

Išsivirkite uogienių, kuriose nėra cukraus
Lietuva
Jcomp nuotr.
Etaplius Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Savaitraštis „Etaplius“

Dabar tinkamas laikas virti šviežių ir kvapnių uogienių. Cukrų pakeitę natūraliais saldikliais, galėsite drąsiai mėgautis sveikesnėmis uogienės versijomis.

Jeigu uogienes norite ruošti be ar su kur kas mažiau cukraus, puikiai pasitarnauti gali medus, klevų arba agavų sirupas, netgi džiovinti vaisiai, tokie kaip datulės ar figos. Ir nors tokiu būdu pagamintos uogienės gali būti šiek tiek mažiau saldesnės – naudojant natūralius saldiklius, labiau atskleidžiamas uogų skonis, be to, natūralūs saldikliai uogienes praturtina švelniais, bet išskirtiniais tik jiems būdingais skoniais.

Norint suteikti uogienėms ar vaisių džemams dar ypatingesnį skonį ir praturtinti vitaminais, pagardinti galima pačiomis įvairiausiomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis: pavyzdžiui, bazilikas ypač tinka su braškėmis, figomis, slyvomis ar persikais.

Kalendros ar petražolės taip pat puikiai tinka ne tik pikantiškuose, bet ir saldžiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, kalendrą labai skanu derinti su obuoliais, kriaušėmis, bananais ar mangais. Petražoles – su kokosu, mangais, ananasais, greipfrutais ar bananais. Čiobrelį panaudoti galima, verdant vyšnių, vynuogių, persikų ar kriaušių uogienes bei džemus. O mėtos dera praktiškai su visomis uogomis, taip pat ir kaulavaisiais ar citrusiniais vaisiais.

Aviečių, imbierų ir žaliųjų citrinų uogienė

Jums reikės:

* 1 kg aviečių

* 2 vnt. žaliųjų citrinų

* 5 v. š. šviežio smulkiai tarkuoto imbiero

* 1 l medaus

Pagaminimas:

Į puodą berkite nuplautas uogas, medų, imbierus ir tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite žaliosios citrinos sultis. Virkite apie 5 minutes, kol masė taps pakankamai tiršta. Uogienę išpilstykite į švarius stiklainius ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Slyvų uogienė su datulėmis

Jums reikės:

* 1,5 kg mėlynųjų slyvų

* 300 g datulių

* 100 ml vandens

* 1 a. š. cinamono

Pagaminimas:

Išimkite slyvų kauliukus ir smulkiai supjaustykite. Datules taip pat smulkiai supjaustykite ir viską sudėkite į puodą. Ant jų supilkite vandenį, pagardinkite cinamonu, uždenkite puodą ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 30 minučių.

Tuomet puodą atidenkite ir virkite dar apie valandą, kol uogienė gerai sutirštės. Nuolat švelniai pamaišykite. Gautą uogienę supilkite į sandarius indus ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Pranešimas spaudai