PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Vasario 9 d. 19:00

Išsikepkite sotų mėsos pyragą: su šeima jį gardžiai valgysite visą savaitgalį

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai


291536

Kada paskutinį kartą kepėte pyragą? Jei atsakymas – seniai, pats metas šį savaitgalį savo artimuosius palepinti šiuo ypatingu gardumynu. Jei saldūs kepiniai jau pabodo, išbandykite sotų, greitą ir be galo skanų mėsos pyragą.

Sotus, gardus, kreminis, bet traškus. Kas? Mėsos pyragas!

Kai tik svarbiausi įsigyti ingredientai nugula namuose, metas skubėti ruošti gardžius šeimos pietus. Šįkart „Lidl“ ekspertai apie ypatingą receptą pagalvojo už jus ir rekomenduoja artimuosius nudžiuginti ne saldžiu, o mėsišku pyragu. Šis patiekalas dėl puikiai derančių skonių ir skirtingų tekstūrų patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Mėsos pyragui pagaminti reikės:

750 g kiaulienos kumpio

375 g šaldytos sluoksniuotos tešlos

20 g sviesto

100 ml vištienos sultinio

100 ml grietinėlės

250 g pievagrybių

1 v. š. miltų

1 svogūno

1 skiltelės česnako

1 a. š. mėgstamų prieskonių

Alyvuogių aliejus

Žalumynų papuošimui

Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol ji kaista, mažais gabalėliais supjaustykite kiaulienos kumpį, susmulkinkite svogūną, česnaką ir pievagrybius.

Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus keletą minučių pakepinkite pipirais ir druska pagardintus kiaulienos gabalėlius, kad jie lengvai apskrustų. Tuomet mėsą perkelkite į didesnį orkaitei skirtą kepimo indą.

Toliau ištirpinkite gabalėlį sviesto ir ant jo pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie gražiai pageltonuos, dėkite kepti ir smulkintus pievagrybius. Viską pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Perkelkite keptus grybus į kepimo indą ir šia mase apliekite ten jau laukiančią mėsą.

Kai grybai ir mėsa jau inde, apliekite juos sultiniu, šliūkštelėkite grietinėlės ir įmaišykite miltus. Susidaręs skystis turėtų apsemti mėsą.

Išvyniokite paruoštą sluoksniuotą tešlą ir ja padenkite indo viršų. Jei tešla kur kas didesnė nei indas, jos kraštus galite nupjauti peiliu. Šakute prispauskite kraštelius, kruopščiai spausdami aplink visa kepimo indą. Kiaušinio plakiniu patepkite pyrago viršų, o tešlos viduryje įpjaukite kryželio formą, kad kepimo metu per ją galėtų išeiti garai.

Kepkite 30–40 minučių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite šį viduje kreminį, o išorėje traškų pyragą papuošdami mėgstamais žalumynais.

Skanaus!