PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 3 d. 09:32

Išsaugoti ateities kartoms

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


307558

Liepos 2 dieną Ignalinoje lankėsi ir su savivaldybės meru Laimučiu Ragaišiu, vicemeru Imantu Umbražiūnu susitiko Valstybiniam kino metraščiui filmus kurianti žurnalistė, režisierė Palmira Galkontaitė ir kūrybinė komanda. Šiemet eilė būti įamžintai atėjo Rytų Lietuvai ir Ignalinai.

,,Norime išsaugoti ateities kartoms, kokia yra šiandien Lietuva, kuo gyvename, kuo galime pasidžiaugti, su kokiomis problemomis susiduriame...“,– sakė režisierė. Visa Ignalinos rajone nufilmuota medžiaga ir 45 min. dokumentinis filmas, pristatantis gražiausias vietas ir laiko patikrintus šeimos verslus (Kiminių šeimos nuo 1994 m. puoselėjamą Limino medelyną bei ekologinį, sertifikuotą Ralių šeimos avių ūkį), bus nuolat saugomi Lietuvos valstybiniame archyve, o filmą kiekvienas norintis galės pamatyti platformoje eKinas.lt.

,,Mes esam ryčiausi Lietuvoje. Saulutė mums nušvinta pirmiausia. Ignalina – tyros gamtos, aktyvaus sporto, vandens turizmo rajonas. Vandens keliu galime pasiekti Baltijos jūrą. Geležinkelis Ignaliną išaugino ir sieja su Vilniumi. Mūsų simbolis – baltoji vandens lelija – kalba apie švarią ir tyrą aplinką, kurią saugo ir lankomiausias vietas pristato šiemet 50-metį švenčiantis Aukštaitijos nacionalinis parkas. Ignalina – pirmoji Lietuvoje perėjo prie biokuro naudojimo, renovavo visus daugiabučius, viešuosius pastatus, todėl ir toliau dėmesį skiriame atsinaujinančiai energetikai, gamtos saugojimui, švariai aplinkai...“,– interviu kino metraščiui kalbėjo meras Laimutis Ragaišis.

Jis pasidžiaugė aktyvėjančia bendruomenių veikla, naujaisiais ignaliniečiais, kurie čia kuria antruosius namus, arba dirba nuotoliu, įsilieja į bendruomenes, atneša naujų minčių ir idėjų, taip pat jaunomis šeimomis, kurios atranda Ignaliną ir ne ieško čia darbo, o kuria darbo vietas, atidaro maitinimo įstaigas, teikia turizmo paslaugas.