PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 4 d. 10:55

Išrinkti pirmojo dalyvaujamojo biudžeto projekto nugalėtojai

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


303449

Gegužės 21 d. pasibaigė dalyvaujamojo biudžeto projekto „Dalyvauk Jurbarke“ viešas balsavimas, kurio metu rajono gyventojai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusias idėjas pasiūlytas vietos bendruomenių ir organizacijų.

Mero potvarkiu sudaryta darbo grupė ir laikina skaičiavimo komisija susumavo balsavimo rezultatus, skelbia savivaldybė.

„Šio projekto nugalėtojai yra visa Jurbarko rajono bendruomenė, nes visi projektai yra skirti viešosioms erdvėms tvarkyti, o dalyvaujamojo biudžeto projektas paskatino gyventojus aktyviau įsitraukti į aplinkos tvarkymo veiklų planavimą ir idėjų įgyvendinimą“ – džiaugdamasis gyventojų aktyvumu sako meras Skirmantas Mockevičius.

Pirmą kartą Jurbarko rajono savivaldybėje skelbtam dalyvaujamojo biudžeto projekto viešam balsavimui buvo pateikta dešimt iniciatyvų iš kurių daugiausiai balsų – 778 surinko skirsnemuniškių kaimo bendruomenės pateiktas projektas „Poilsio aikštelės įrengimas Nemuno pakrantėje“. Projekto iniciatoriai už 8662 Eur. Nemuno pakrantėje prie Talkoto upelio santakos nori įrengti poilsiavietę, kurioje būtų galima ilsėtis ne tik vietos gyventojams, bet ir pravažiuojantiems turistams. Nemuno lankoje bus įrengta paplūdimio tinklinio aikštelė, pastatyti lauko baldai.

Savivaldybės biudžeto lėšomis bus įgyvendinta ir antrą vietą užėmusi serediškių iniciatyva „Padėkime įruošti Seredžiaus istorinį parkelį“. Ši idėja surinko 437 balsus, o jos iniciatoriai nori praėjusiais metais pradėtame kurti istoriniame parke prie Seredžiaus Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios pastatyti vardinius suolelius ir koplytstulpį. Projekto vertė 3000 Eur .

Trečios vietos, pagal balsavimo rezultatus (420 balsų), užėmusios projektinės idėjos Smalininkuose „Šviesus ir saugus kelias į mokyklą“ autoriui pateiktas siūlymas skirti likusį dalyvaujamojo biudžeto finansavimą, t. y. buvo pasiūlyta įgyvendinti projektą mažesne apimtimi. Sutikus su tokiu sprendimu savivaldybė skirs lėšas pagal patikslintą sąmatą, bet ne daugiau kaip 3338 Eur.

Vicemerė Audronė Balčiūnienė įžvelgia dalyvaujamojo biudžeto projekto naudą aktyvinant gyventojų įsitraukimą ir pažymėjo, kad net ir dalinis finansavimas skatins teikti iniciatyvas ateityje.

Daugiau informacijos apie kitas iniciatyvas, balsavimo rezultatus ir kitą aktualią informaciją apie dalyvaujamojo biudžeto projektą „Dalyvauk Jurbarke“ pateikiama savivaldybės internetinėje svetainėje adresu: https://dalyvauk.jurbarkas.lt/