PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 07:19

Išrinkti įtakingiausi valstybės tarnautojai: tarp jų – D. Jauniškis, N. Grunskienė ir R. Požėla

Lietuva

Darius Jauniškis, Nida Grunskienė, Renatas Požėla. ELTA nuotr.

Karolina KonopackienėŠaltinis: ELTA


318645

Įtakingiausiais šalies tarnautojais ir pareigūnais šiemet išrinkti Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis, generalinė prokurorė Nida Grunskienė ir Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Ekspertų teigimu, pirmąją reitingo vietą ir toliau išlaiko VSD vadovas D. Jauniškis, antra – generalinė prokurorė N. Grunskienė, o trečias – policijos generalinis komisaras R. Požėla.

Tuo metu tolesnėse reitingo pozicijose įsitvirtino trys šalies prezidento Gitano Nausėdos vyriausieji patarėjai.

Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys pakilo trimis pozicijomis aukščiau ir yra ketvirtas, prezidento patarėja Asta Skaisgirytė, nusileidusi viena pozicija žemiau, liko penkta, o didžiausią šuolį reitingo sąraše padarė Frederikas Jansonas, pakilęs 17 pozicijų ir užėmęs šeštą poziciją.

Į įtakingiausių tarnautojų ir pareigūnų dešimtuką, ekspertų vertinimu, taip pat pateko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Linas Pernavas, kadenciją baigęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys, Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus.

„Lietuvos įtakingiausieji 2024“ – išskirtinis dešimtus metus „Delfi“ vykdomas projektas, kurio metu renkami įtakingiausi asmenys šalyje. Tai yra tie, kurie turi didžiausios įtakos Lietuvos raidai, visuomenei ir sprendimų priėmėjams. Šešių dalių ciklas atskleidžia, kas šalyje yra įtakingiausi politikai, verslininkai ir ekonomistai, tarnautojai ir pareigūnai, visuomenininkai, žiniasklaidos bei popkultūros atstovai.