PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 24 d. 21:05

Įspūdingą vasaros sezoną M. Paulikienė ir A. Raupelytė baigė užimdamos penktąją vietą elitiniame turnyre

Lietuva

/ Volleyball World

EtapliusŠaltinis: Lietuvos Tinklinio Federacija


315301

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė įsimintiną vasarą baigė dar vienu įspūdingu pasirodymu. Lietuvės užėmė penktą vietą elitiniame „Beach Pro Tour Elite16“ serijos turnyre Hamburge (Vokietija).

Iki šiol tokio lygio turnyre lietuvės niekada nebuvo patekusios į atkrintamąsias varžybas.

Šeštadienį ryte vykusiame pirmajame atkrintamųjų varžybų rate M. Paulikienė ir A. Raupelytė per 39 min. 2-0 (21:17, 25:23) palaužė itales Reką Orsi Toth ir Giadą Bianchi.

Antrojo seto pabaigoje italės turėjo tris galimybes tašku laimėti setą, tačiau galiausiai Lietuvos paplūdimio tinklininkės su trimis taškais paeiliui iškovojo pergalę ir pratęsė istorinį žygį.

Po kelių valandų ketvirtfinalyje lietuvių laukė akistata su Paryžiaus olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojomis ir praėjusių metų Europos čempionėmis šveicarėmis Tanja Huberli ir Nina Brunner.

Tituluotos šveicarės iškovojo pergalę 2-0 (21:11, 21:18) įveikė lietuves ir pateko į pusfinalį.

Antrajame sete M. Paulikienė ir A. Raupelytė pirmavo 15:11, tačiau tuomet susidūrė su problemomis priimdamos varžovių padavimus. Šveicarės laimėjo net septynis taškus iš eilės ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Už penktąją vietą Lietuvos sportininkėms atiteko 760 pasaulio reitingo taškų.

Bendrą turnyro Hamburge prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.

Šią vasarą M. Paulikienė ir A. Raupelytė tapo pirmosiomis Nepriklausomoje Lietuvoje tinklininkėmis, debiutavusiomis olimpinėse žaidynėse, o Europos pirmenybėse Nyderlanduose užėmė rekordinę Lietuvai ketvirtąją vietą.

Brno (Čekija) vykstančiame „Beach Pro Tour Futures“ serijos turnyre penktos finišavo Danielė Kvedaraitė ir Jekaterina Kovalskaja. Jos pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 2-0 (21:16, 21:16) įveikė austres Franziską Friedl ir Anją Trailovič, o ketvirtfinalyje 0-2 (15:21, 18:21) turėjo pripažinti tituluotų čekių, olimpiečių Barboros Hermannovos ir Marie-Saros Stochlovos pranašumą.

Lietuvos tinklininkės pelnė 240 pasaulio reitingo taškų.