PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Balandžio 20 d. 14:20

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas pakeis jūsų požiūrį į pusryčius

Vilnius

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


35151

Vis lekiame, bėgame ir per darbus dažnai pamirštame, jog savo organizmu rūpintis būtina. Pavyzdžiui, aš labai daug metų nevalgiau pusryčių.

Mokykloje ir universitete tiesiog nespėdavau, nes tos kelios saldžios miego minutės atstodavo viso pasaulio maistą. Vėliau susiformavo toks įprotis ir prisiversti valgyti pusryčius buvo sunku. Žinoma, prižiūrint figūrą, daugelis moterų vakare taip pat nebevalgo, tad lieka tik sotūs pietūs. Ir ką tuomet mes darome savo organizmui? Jis viską kaupia, nes bijo, kad daugiau nebegaus reikalingų maisto medžiagų. Būtent nuo to ir prasideda svorio, sveikatos problemos.

Jau kurį laiką pratinuosi valgyti pusryčius. Tiesa, mėsos niekaip negalėčiau praryti, tačiau lengvas ir skanus patiekalas man tapo norma. Dažnai renkuosi jogurtą, granolą su priedais, košę, pasukas, o šiandien jums norėčiau papasakoti apie savo atradimą ir net mados klyksmą – chia pudingą. Lietuviškai tai skambėtų – ispaninio šalavijo sėklų pudingas. Gardus jis ir vienas, bet skaninti galima, neribojant fantazijos.

Ispaninio šalavijo sėklas atradau seniai, barstydavau ant kepamų pilno grūdo bandelių, gardindavau košę, o šis pudingas buvo mano tikras metų atradimas.

Ispaninio šalavijo sėklų pudingui reikės:

  • stiklinės pieno (migdolų, sojos, kokoso ar tiesiog paprasto pieno);
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus ar klevų sirupo;
  • šlakelio vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų;
  • uogų ar riešutų paskaninimui.

Šio pudingo konsistencija, reikia pripažinti, keistoka, o paruošiamas jis žaibo greičiu (tai dar vienas pliusas iš mano pusės pudingo naudai). Pamerktos sėklos ima plėstis, užpildo visą indelį ar stiklinaitę ir virsta lyg želatina.

Aš pudingą per keletą minučių visada pasiruošiu vakare, per naktį jis gyvuoja šaldytuve, o ryte būna puikiausios konsistencijos.

Pieną sumaišau su medumi arba klevų sirupu, vanilės ekstraktu ir druska. Įmaišau ispaninio šalavijo sėklų. Palaukusi penketą minučių, darkart išmaišau būsimą pudingą, uždengiu ir statau į šaldytuvą.

Skanauti būtų galima jau po keleto valandų, tačiau geriausią rezultatą pasieksite, laikydami per naktį.

Pateikti galima su mėgstamomis sezoninėmis ar šaldytomis uogomis, smulkintais riešutais, medumi, vaisiais ar kuo tik jūs mėgstate.

Ispaninio šalavijo sėklos ne veltui vadinamos vienomis sveikiausių. Pamatysite, kiek energijos visai dienai gali duoti maža stiklinaitė stebuklingų sėklų pudingo!

Lija