PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 19 d. 16:53

Įsitraukimas: kokią naudą gauna įsitraukę darbuotojai?

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius


310446

Darbuotojų įsitraukimas nėra tik dar vienas madingas žodis verslo pasaulyje. Tai itin svarbus veiksnys, turintis įtakos tiek verslo, tiek ir asmeninei sėkmei. Pateikiame pagrindines naudas, kurias gauna įsitraukę darbuotojai.

Išaugęs pasitenkinimas darbu

Pasitenkinimas darbu yra glaudžiai susijęs su bendra darbuotojo laime ir gerove, todėl kuo labiau darbuotojas yra įsitraukęs į įmonės veiklą, tuo daugiau prasmės ir pasitenkinimo jis tame mato:

• Padidėjęs pasitenkinimas atliktomis užduotimis. Įsitraukę darbuotojai paprastai labiau mėgaujasi atliekamu darbu bei jaučia didesnį pergalės jausmą užbaigus užduotį.
• Pozityvi darbo aplinka. Įsitraukę darbuotojai kuria pozityvią darbo kultūrą, dienos rutiną paverčia smagesne bei mažiau keliančią stresą.

Geresni rezultatai ir aukštesnis produktyvumas

Įsitraukę darbuotojai įprastai būna gerokai produktyvesni nei neįsitraukę. Tokie darbuotojai dirba efektyviau, užduotis atlieka gerokai kokybiškiau:
• Karjera. Aukšti veiklos rezultatai dažnai sąlygoja darbuotojo atpažįstamumą, geresnį jo vertinimą bei tą sekančias karjeros galimybes.
• Įgūdžių plėtra. Buvimas įsitraukusiu dažnai reiškia ir naujų iššūkių prisiėmimą, o tai visada padeda plėsti akiratį, ugdyti naujus įgūdžius, išbandyti save vis kitokiose situacijose ir taip ugdyti savo profesines bei asmenines savybes.

Tvirtesnis ryšys su kolegomis

Teigiami, pozityvūs santykiai darbe yra būtini bendradarbiavimui, palaikymui bei darnios aplinkos komandoje kūrimui:
• Pagerėjęs darbas komandoje. Sklandesnis bendradarbiavimas lemia efektyvesnį užduočių atlikimą, o tai mažina stresą.
• Palaikymas. Užmezgant tvirtus ryšius aplink save yra kuriama bendruomenė, su kurios pagalba galima tiek lengviau įveikti iškylančius iššūkius, tiek yra su kuo pasidžiaugti pasiekus pergales.

Padidėjęs lojalumas įmonei

Darbuotojų lojalumas mažina darbuotojų kaitą įmonėje ir taip sukuria stabilesnę darbo vietą:
• Saugumas. Įsitraukimas ir lojalumas padeda tapti vertingu komandos nariu, o kartu su tuo auga ir darbo vietos saugumas.
• Ilgalaikis karjeros kelias. Ilgalaikis įsipareigojimas įmonei paprastai atveria ilgalaikes karjeros galimybes bei nuolatinį profesinį tobulėjimą ir augimą.

Asmeninis ir profesinis tobulėjimas

Įsitraukimas skatina nuolat tobulėti ir mokytis naujų dalykų, o tai yra itin svarbu šiandieninėje, nuolat kintančioje, darbo rinkoje:
• Įgūdžių tobulinimas. Įsitraukę darbuotojai yra labiau linkę ieškoti įvairių mokymosi, profesinio ir asmeninio tobulėjimo galimybių.
• Prisitaikymas. Įsitraukę darbuotojai dažnai yra tie, kurie lengviau prisitaiko prie pokyčių bei lengviau įveikia įvairius iškilusius iššūkius.

Indėlis į įmonės sėkmę

Aktyvus darbuotojo dalyvavimas įmonės veikloje tiesiogiai veikia tos įmonės sėkmę, nes skatina naujoves, gerina klientų pasitenkinimą, didina pelningumą. O tuo pačiu tai nauda ir darbuotojui:
• Pasididžiavimo jausmas. Žinojimas, kad jūsų pastangos prisideda prie bendro įmonės rezultato įkvepia pasididžiavimą bei bendro tikslo siekimo jausmą.
• Bendra sėkmė. Įmonės dažnai dalijasi savo sėkme su darbuotojais per premijas, pelno dalį ar kitas, papildomas naudas.

Sveikata ir gerovė

Įsitraukę darbuotojai paprastai gali pasigirti geresne fizine ir psichine sveikata dėl sumažėjusio streso bei pozityvesnio požiūrio į patį darbą:
• Sumažėjęs stresas. Įsitraukimas kuria teigiamą darbo patirtį, o tai gali sumažinti jaučiamo streso lygį bei pagerinti bendrą sveikatos būklę.
• Darbo ir asmeninio gyvenimo balansas. Įsitraukę darbuotojai yra labiau linkę efektyviai valdyti savo darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, taip prisidėdami prie savo gerovės kūrimo.

Inovacijos ir kūrybiškumas

Įsitraukę darbuotojai yra labiau linkę prisidėti prie novatoriškų idėjų bei kūrybinių sprendimų, kurie yra būtini bet kurios įmonės augimui bei konkurencingumo didinimui:
• Pripažinimas ir atlygis. Novatoriškas indėlis dažnai atpažįstamas bei apdovanojamas, be to tai stipriai gerina darbuotojo profesinę reputaciją.
• Asmeninis pasitenkinimas. Gebėjimas reikšti kūrybiškas mintis ir matyti, kaip jos yra įgyvendinamos kuria pasitenkinimo jausmą bei didina motyvaciją.

Būti įsitraukusiu darbuotoju – tai nauda tiek įmonei, kurioje dirbate, tiek ir jums pačiam: įsitraukimas lemia didesnį pasitenkinimą darbu, geresnius rezultatus, tvirtesnius santykius su kolegomis... Imdamiesi aktyvaus vaidmens savo įmonėje bei nuoširdžiai siekdami prisidėti prie savo įmonės rezultatų, padidinsite savo karjeros perspektyvas bei prisidėsite prie dinamiškesnės, sėkmingesnės bei malonesnės darbo aplinkos kūrimo kiekvienam. O jei, visgi, darbo vietoje nesijaučiate įkvėptas veikti, sunku įsitraukti į įmonės gyvenimą, galbūt pats laikas keisti darbo vietą. Visai nesvarbu, ar planuojama kita stotelė bus darbas Lietuvoje ar darbas užsienyje, užsukite į HEADEX Group: čia jūsų laukia ne tik daugybė darbo pasiūlymų, tačiau ir profesionali, visuomet nusiteikusi padėti atrankų specialistų komanda.

Reklama