PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 13 d. 15:06

Įsibėgėjo renovacijos darbai švietimo įstaigose

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


304674

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerė Agnė Pavelčikienė ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis lankėsi „Šaltinio“ progimnazijoje ir Vaikų lopšelio-darželio skyriuje „Ąžuoliukas“, kur šiuo metu vyksta aktyvūs renovacijos darbai.

Vicemerė Agnė Pavelčikienė džiaugiasi sparčiai vykstančiais darbais: „Džiugu, kad renovacijos darbai vyksta pagal numatytą grafiką, gal net šiek tiek sparčiau. Tikimės, kad rangovas kuo daugiau darbų atliks per vasarą, kai mokykloje vaikų visai nebelieka, o darželyje ženkliai sumažėja, o visas modernizavimas bus užbaigtas laiku ir kokybiškai. Šie atnaujinimo darbai yra itin svarbūs, siekiant užtikrinti patogias ir saugias mokymosi sąlygas vaikams. Tai ne tik pagerins šių švietimo įstaigų estetinį vaizdą, bet ir padės sutaupyti energijos sąnaudas, užtikrins patogumą darbuotojams ir ugdytiniams.“

Modernizavimas „Šaltinio“ progimnazijoje apima platų spektrą atnaujinimų: bus apšiltintas fasadas, pakeista stogo danga, kur ji dar nebuvo pakeista, apšiltintas stogas, įrengtas patogus įėjimas žmonėms su negalia. Be to, bus pakeisti rūsio mediniai langai į energiją taupančius plastikinius, tiesiami nauji lietaus ir buitinių nuotekų tinklai, tvarkomi takeliai.

Vaikų lopšelio-darželio skyriuje „Ąžuoliukas“ taip pat vyksta svarbūs renovacijos darbai: apšiltinta cokolinė pastato dalis, sutvarkytos nuogrindos, apšiltintas ir įrengtas ventiliuojamas fasadas. Atnaujinamos įėjimo laiptų aikštelės, laiptai, turėklai, keičiami lietaus nuotekų ir buitinių nuotekų tinklai, atnaujinami drenažo tinklai aplink pastatą. Taip pat bus įrengti nauji LED šviestuvai ir pakeisti požeminiai šilumos tiekimo tinklai.

Modernizavimas yra reikšmingas žingsnis siekiant atnaujinti švietimo įstaigas ir užtikrinti aukščiausius standartus atitinkančias sąlygas tiek vaikams, tiek šių įstaigų darbuotojams. Užbaigus visus darbus, švietimo įstaigos bus ne tik estetiškai patrauklesnės, bet ir funkcionalesnės bei energiškai efektyvesnės.