PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 20 d. 08:50

Iš vilniečių ir Vilniaus apskrities gyventojų sukčiai sugebėjo išvilioti virš 34 tūkstančių eurų

Vilnius

Unsplash.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus apskrities VPK


314599

Pradėti 6 tyrimai dėl sukčiavimo, kai nepažįstami asmenys sukčiavo bei išviliojo pinigus iš gyventojų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariate gautas vyro pranešimas, kad nuo kovo 3 d. iki rugpjūčio 12 d. Vilniuje, nenustatyti asmenys per internetinę investavimo platformą apgaule iš jo išviliojo 12 266 eurus.

Taip pat policija gavo moters pranešimą, kad nuo balandžio 24 d. iki liepos 12 d. nenustatyti asmenys apgaule iš jos išviliojo 7 700 eurų.

Vakar gautas kitos moters pranešimas, kad liepos 29 d. nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu ir prisistatę „Google“ darbuotojais, iš jos banko sąskaitos apgaule išviliojo 1 500 eurų bei paėmė 5 000 eurų paskolą.

Gautas dar vienas kitos moters pranešimas, kad rugpjūčio 9 d. apie 10 val. nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu ir prisistatę „Google“ bei banko darbuotojais, iš jos banko sąskaitos apgaule išviliojo 1 550,41 eurų. Tokia pat situacija nutiko ir kitai moteriai, iš kurios banko sąskaitos nepažįstami asmenys apgaule išviliojo apie 9 980 eurų

Taipogi, Vilniuje, paspaudus el. paštu gautą aktyvią nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės duomenis, iš moters banko sąskaitos apgaule išviliota 1 540 eurų.

Visais šiais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.