PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 17:37

Iš pareigų pasitraukė Greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovas N. Mikelionis

Lietuva

N. Mikelionis / SAM nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


314913

Rugpjūčio 21-oji yra paskutinioji nacionalinės Greitosios medicinos pagalbos tarnybos (GMPT) generalinio direktoriaus Nerijaus Mikelionio darbo diena. GMPT vadovo pareigas nuo rugpjūčio 22 d. laikinai eis iki šiol GMPT direktoriaus pavaduotoja medicinai dirbusi Ilona Kajokaitė.

GMPT vadovas N. Mikelionis prašymą atleisti iš pareigų sveikatos apsaugos ministrui Aurimui Pečkauskui įteikė rugpjūčio 19 d., argumentuodamas, kad iš pareigų traukiasi siekdamas suvaldyti įstaigai ir jam pačiam kylančią reputacinę žalą dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie jo galimai atliktus neteisėtus veiksmus. Taip pat siekdamas apsaugoti savo bei savo šeimos privatumą.

Nors ministerijos žiniomis, kaltinimai N. Mikelioniui šiuo metu nėra pareikšti, gerbdamas N. Mikelionio apsisprendimą ir vertindamas jo norą saugoti GMPT reputaciją, ministras atsistatydinimo prašymą patenkino.

Sveikatos apsaugos ministras A. Pečkauskas dėl tarnybos darbo organizavimo vadovui priekaištų neturi. „Vadovas puikiai susitvarkė su Greitosios medicinos pagalbos tarnybos reforma centralizuojant šių paslaugų teikimą. Jau dabar matome reformos rezultatus – atidaryta 12 naujų pastočių, gerėja GMP brigadų reakcijos į iškvietimus laikas, sklandžiai vyksta investiciniai projektai, kurie nukreipti į infrastruktūros atnaujinimą, tame tarpe ir naujų GMP automobilių įsigijimą“, – teigė A. Pečkauskas.

Laikinai GMPT vadovausianti I. Kajokaitė yra įgijusi vidaus ligų gydytojo specialybę. 1992–2017 m. dirbo medicinos gydytoja VšĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje, o nuo 2017 m. ėjo šios stoties direktoriaus pavaduotojos medicinai pareigas. Nuo 2023 m. liepos 1 d., įkūrus vieningą nacionalinę GMP tarnybą, tapo šios tarnybos direktoriaus pavaduotoja medicinai. I. Kajokaitė 2008-2018 m. taip pat dirbo vidaus ligų gydytoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose.

Įstaigos vadovo kadencija turėjo baigtis už keleto mėnesių, todėl artimu metu bus organizuojamas konkursas šioms pareigoms užimti.