PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 20 d. 13:39

Iš Lietuvos žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionato – su medaliais

Panevėžys

Panevėžio sporto centro nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio sporto centras


305794

Birštone vyko Lietuvos žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionatas, kuriame Panevėžio sporto centrą lankantys panevėžiečiai iškovojo medalius.

Geriausiai sekėsi Rasai Misienei, kuri ietį numetusi 9 m 21 cm užėmė pirmąją vietą. Ši sportininkė dalyvavo ir rutulio stūmimo rungtyje, kurioje ji buvo trečia. Sportininkės rezultatas – 3 m 82 cm.

Rutulio stūmimo rungtyje dalyvavo ir Donatas Ruočas, jis įrankį nustūmęs 7 m 33 cm taip pat užėmė trečiąją vietą. Šis sportininkas taip pat varžėsi disko metimo rungtyje, čia buvo užimta ketvirta vieta. Pasak Panevėžio sporto centro lengvosios atletikos trenerio Vidmanto Ščevinsko, Donatui teko varžytis su stipriausiais pasaulio čempionatų dalyviais, kurie šiame čempionate ir užėmė prizines vietas.

Kuokelės metimo rungtyje Arnoldas Eimontas įrankį nusviedęs 18 m 88 cm iškovojo trečiąją vietą. „Arnoldas pirmą kartą dalyvavo šiame čempionate ir taip pradėjo sportininko karjerą. Už tai jam skirtas prizas, kaip geriausiam pradedančiajam sportininkui. Ekspertų vertinimu, jei Arnoldui pavyks gerai pasiruošti kitoms varžyboms, tikėtina, kad jis iškovos teisę dalyvauti tarptautiniuose čempionatuose“, - kalbėjo treneris V. Ščevinskas.

Iš viso dvi dienas vykusiame čempionate savo jėgas išbandė beveik 100 sportininkų iš visos Lietuvos.