Iš kartos į kartą: skaniausi mamos kibinai

Iš kartos į kartą: skaniausi mamos kibinai
Lietuva
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Pastarieji metai tikrai negausūs susitikimais su artimais žmonėmis. Tad tomis retomis progomis, kai sušvelninus ribojimus galima susitikti, tai būna ypatinga šventė. O šventes reikia švęsti! Šis susitikimas su mama buvo „vainikuotas“ gardžiausiais, vaikystę primenančiais mamos kibinais.

Mano mama atskleidžia Jums šių nuostabių kibinų receptą.

Jums reikės:

450 gramų miltų;

200 gramų sviesto;

100 gramų grietinės;

3 kiaušinių;

druskos;

500 gramų maltos arba kapotos mėsos (geriau riebesnės);

mėgiamų žolelių, česnako;

200 ml vandens.

Į miltus sutarkuojame šalto sviesto ir dedame grietinę, mušam 2-3 kiaušinius. Dedam druskos, išminkom tešlą ir paliekam bent valandai šaldytuve.

Mėsą pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir paliekam pasimarinuoti.

Prieš lipdant kibinus, į mėsą supilam apie 200 ml vandens, kad kibinų įdaras būtų sultingas.

Kibinus dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol gražiai pagels.

Patikėkit, skanesnių kibinų nei pas mamą nėra.