PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 26 d. 13:55

Informacija apie Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro statybos darbų eigą

Biržai

Biržų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Biržų rajono savivaldybė


315442

Savivaldybė informuoja, kad 2024 m. birželį užbaigti Biržų Vlado Garasto sporto ir sveikatingumo centro laikančių konstrukcijų karkaso, stogo dangos bei daugiasluoksnių sieninių plokščių montavimo darbai (be jau anksčiau teiktose informacijose minėtų sklypo tvarkymo, požeminių komunikacijų tiesimo darbų).

Šiuo metu su rangovu UAB „Infes“ jau suderinti langų ir vitrinų bei vidaus ir lauko apšvietimui skirti gaminiai. Langai ir vitrinos bus montuojami geresnių charakteristikų nei numatyta 2014 m. parengto techninio projekto sprendiniuose.

Taip pat buvo peržiūrėti vėsinimo ir oro kondicionavimo sistemų įrenginiai, aptarti neesminiai pakeitimai, susiję su lietaus vandens nuvedimu nuo pastato stogo.

Šiuo metu Savivaldybės administracijos specialistai su rangovo atstovais bei statinio architektu derina pastato išorės apdailos fibrocementinių plokščių spalvą ir faktūrą. Taip pat derinama santechnikos įranga: planuojama, kad dalis šios įrangos bus automatinė.

Pagal UAB ,,Infes“ pateiktą informaciją, artimiausiu metu pastato viduje bus montuojamos vandentiekio ir nuotekų šalinimo sistemos bei vykdomi betonavimo darbai, montuojami langai, durys ir vitrinos.

2024 m. liepą atliktas 2022 m. lapkričio 22 d. Viešojo darbų pirkimo – pardavimo sutarties Nr. SRV-423 pakeitimas: įvertinus papildomus ir atsisakomus darbus, sutarties kaina sumažėjo nuo 11 932 649,98 Eur su PVM iki 11 821 119,09 Eur su PVM. Taip pat patikslintas veiklų sąrašas, pagal kurį rangovo įmonė UAB ,,Infes“ planuoja darbus užbaigti iki 2026 m. rugpjūčio mėn.

Šiuo metu objekte jau atlikta 42 proc. statybos darbų, kurių vertė 4,9 mln. Eur su PVM.

Savivaldybės administracija už atliktus darbus su rangovu UAB ,,Infes“ atsiskaito laiku.

Taip pat pranešame, kad 2024 m. liepą pasirašyta rangos darbų sutartis su UAB „Ukmergės remontas“ dėl šiluminės trasos tiesimo bei šiluminio mazgo pastate įrengimo darbų. Sutarties kaina – 505 598,50 Eur su PVM. Šiuo metu rangovas rengia darbo projektą. Planuojama, kad statybos darbai turėtų prasidėti ateinantį mėnesį.