REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 7 d. 19:03

Incidentas Vilniuje: R. Juknevičienę vežusio pavežėjo automobilis partrenkė dvi merginas

Vilnius

Ingos Liutkevičienės nuotr.

ALFAŠaltinis: Alfa.lt


303969

Žurnalistė ir knygų autorė Inga Liutkevičienė pasidalijo ketvirtadienio vakaro įvykiu, kurios liudininke tapo netoli Filharmonijos pastato. Jos teigimu, pavežėjo automobilis, kuriuo važiavo europarlamentarė Rasa Juknevičienė, partrenkė dvi merginas. Pasak I. Liutkevičienės, politikė, kuri yra medikė pagal išsilavinimą, nesidomėjo, ar merginoms nereikia pagalbos. Savo įvykio versiją pateikė ir R. Juknevičienė, o policija ketina tikslinti įvykio aplinkybes.

Kaip penktadienį nurodė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja, pirminiais duomenimis, ketvirtadienio naktį 22.37 val. gautas pranešimas, jog prie Filharmonijos automobilis važiuodamas atbulas partrenkė dvi merginas.

Žurnalistė I. Liutkevičienė savo feisbuko paskyroje paviešino istoriją, kurios liudininke tapo ketvirtadienio vakarą. Incidentas įvyko truputį po 22 val. netoli Filharmonijos pastato.

„Praėjau pro telefonu garsiai kalbančią Europos Parlamento narę R. Juknevičienę. Netrukus prie Filharmonijos atvažiavo sidabrinis „Citroen“, ji įsėdo. Automobilio vairuotojas galu įsuko į Pasažo skersgatvį ir partrenkė dvi merginas. Viena iš jų parkrito ant grindinio, net batai nukrito.

Vairuotojas išlipo, apžiūrėjo, kas atsitiko, šiek tiek pabendravo, sėdo į automobilį ir... nuvažiavo. R. Juknevičienė, kuri pagal profesiją yra gydytoja, nesivargino išlipti ir pažiūrėti, kas atsitiko automobilio partrenktoms merginoms. Atsikėlė, vadinasi, gyvos. Važiuojame“, – feisbuke rašė žurnalistė.

Ingos Liutkevičienės nuotr.

Iškvietė greitąją

I. Liutkevičienė stebėjusi įvykį iš šalies, nusprendė prieiti prie merginų ir pasiteirauti, ar gerai jaučiasi. Anot jos, merginos buvo akivaizdžiai sumišusios. Pasak žurnalistės, nukentėjusi mergina buvo sutrikusi, todėl I. Liutkevičienė nusprendė paskambinti skubiosios pagalbos numeriu 112.

Jos teigimu, atvykęs greitosios pagalbos ekipažas apžiūrėjo merginas, patepė nedideles žaizdas ir patvirtino, kad lūžių nėra.

Kol laukė pagalbos, merginos knygų autorei papasakojo, kad į Vilnių atvažiavo iš Pietų Korėjos, iš Seulo, pagal mainų programą „Erasmus+“ ir mokysis Vilniuje keturis mėnesius. Merginos atskleidė, kad gyvena Saulėtekyje, o Vilnius joms gražus miestas.

I. Liutkevičienė taip pat pasidalijo teigiamais įspūdžiais apie Seulą, kuris, pasak jos, yra gražus ir įdomus miestas. Ji taip pat atsiprašė dėl incidento ir išreiškė nusivylimą, kad merginas be pagalbos paliko abejingi praeiviai. „Bet sakiau – patikėkite, mes ne visi tokie“, – merginoms sakė I. Liutkevičienė.


Savo įraše feisbuke ji taip pat paprašė komentatorių susilaikyti nuo politinių įžvalgų. Ji akcentavo, kad šis įrašas nėra apie politikus ar politines partijas, bet apie žmogiškumo stoką ir apie policijos veiksmus, kurie priklauso nuo nurodymų, kai vairuotojas, partrenkęs žmones, pats neskambina pagalbos tarnyboms numeriu 112.

Pasirašė dėl pretenzijų neturėjimo

„Bet policijos pareigūnai ir jų veiksmai mane pribloškė ne mažiau negu gydytojos profesiją turinti R. Juknevičienė. Atvykus policijai papasakojau, ką mačiau, ir pasakiau, kad, mano supratimu, vairuotojas neturėjo palikti sužeistos merginos gatvėje, privalėjo pats paskambinti 112. Policininkas man pritarė ir sakė, kad suras vairuotoją (mašinos numerį merginos nufotografavo), bet tada aš lemtingai suklydau.

Ingos Liutkevičienės nuotr.

Pasakiau, kad automobiliu važiavo Seimo narė (na, čia iš inercijos) R. Juknevičienė. Paklausiau, kokie veiksmai toliau. Man buvo atsakyta: „Palaukite, tuoj paskambinsime, pasitarsime.“ Kažkam paskambino, su kažkuo pasitarė ir pranešė – reikia, kad mergina parašytų pareiškimą ant lapo, kad niekam pretenzijų neturi.

Išsigandusi, patyrusi šoką ir jau pavargusi mergina kažką panašaus ir parašė ant pakišto lapo. O kai paklausiau, ar susisieks su vairuotoju, numykė, kad maždaug jau čia nėra dėl ko, ji pretenzijų neturi“, – teigė žurnalistė.

Į situaciją sureagavo R. Juknevičienė

Po feisbuke paskelbto įrašo R. Juknevičienė pateikė savo versiją komentaruose ir pasidalijo ta pačia žinute savo feisbuko paskyroje.

„Įsėdau prie Filharmonijos į „Uber“, taip, telefonu kalbėjau kviesdama iš gatvės. Aš sėdėjau gale ir net nemačiau, kas nutiko. Vairuotojas darė manevrą atgal ir staiga sustojo. Pamaniau, užkliudė gal stulpelį. Jis išlipo ir kažką darė gale mašinos.

Kai įsėdęs pradėjo važiuoti, sakau, užkliudėte stulpelį. Ne, sako, mergina telefonu kalbėjo eidama, nematė ir užkliudžiau. Ups, atsisukau, žiūriu, dvi merginos valosi kelius. Klausiu, ar nereikia joms pagalbos. Ne, sako, siūliau, jos atsisakė. Sakau, o kas kaltas. Išsiaiškinsime, sako, paskambins man. Tai tiek čia buvo mano vaidmens“, – teigė moteris.

Medžiaga registruota sostinės 5-ajame policijos komisariate, kur pareigūnai toliau tikslina įvykio aplinkybes.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA