REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 7 d. 14:29

In memoriam. Algimantas Petrovas

Kelmė

EtapliusŠaltinis: Kelmės rajono savivaldybė


303937

„Tarp mūsų gyvena pabaiga, ji visur atseka, – nesvarbu, kur nukeliautume, ji išnyra taip netikėtai, ir niekad negali žinoti, iš kurios pusės ji tave užpuls, nespėji nė jos pavidalo įžvelgti, neišmanai, kaip su ja kovoti.“ (Vincas Mykolaitis-Putinas)

Birželio 5 dieną po sunkios kovos su liga amžinybėn iškeliavo Kelmės rajono Garbės pilietis, gydytojas-kardiologas Algimantas Petrovas.

Atsisveikinti su rajono Garbės piliečiu, Gydytoju A. Petrovu galima UAB ,,Reisida“ laidojimo namuose (S. Šilingo g. 6, Kelmė, didžioji salė) 2024-06-07 nuo 12 val. Urna išnešama 2024-06-08 12 val., laidojimas Kelmės kapinėse.

Algimantas Petrovas gimė 1951 m. lapkričio 12 d. Telšiuose. 1969 m. baigė Telšių Žemaitės vidurinę mokyklą ir tais pačiais metais įstojo į Kauno medicinos instituto Gydomąjį fakultetą. 1976 m. A. Petrovas atvyko dirbti gydytoju į Kelmės ligoninę, 1980–1982 metais studijavo klinikinę ordinatūrą, kurią pabaigęs pradėjo dirbti gydytoju-kardiologu ir toliau tobulino profesinę kvalifikaciją ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

A. Petrovas dar paauglystėje pradėjo domėtis tinkliniu, žaidė jau studijų metais. 1976 m. visuomeniniais pagrindais pradėjo dirbti Kelmės tinklinio klubo „Rūta“ treneriu, buvo šio klubo prezidentas. Subūrė tinklinio komandą, kurią pats ir treniravo. Po ilgo, sunkaus ir atsakingo darbo jo suburta jaunimo komanda 1992 m. pradėjo žaisti Lietuvos vyrų tinklinio A lygos čempionate ir nuo tų metų pasiekė daug svarių rezultatų ir pelnė aukštų apdovanojimų. A. Petrovo išugdyti tinklininkai žaidžia ne tik rajone, bet ir atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, dalyvauja čempionatuose, tampa nugalėtojais ir prizininkais. 2010 m. A. Petrovas išrinktas geriausiu Lietuvos tinklinio čempionato treneriu, septynis kartus išrinktas į geriausių Kelmės rajono sportininkų penketuką, jo iniciatyva Kelmėje įrengtos paplūdimio tinklinio aikštelės, Kelmės vaikų ir jaunimo sporto mokykloje (dabar – VšĮ Kelmės sporto centras) įsteigtas Tinklinio skyrius.

Savo ilgametę patirtį perdavė jauniesiems treneriams, daug kartų pats apdovanotas padėkomis ir garbės raštais už gerą darbą sporto srityje. 2008 m. A. Petrovui įteiktas Šiaulių apskrities viršininko garbės ženklas „Už nuopelnus Šiaulių apskričiai“, 2011 m. – Kūno kultūros ir sporto departamento aukso medalis už svarų indėlį plėtojant tinklinio sportą Lietuvoje. A. Petrovas daug dėmesio skyrė rajono sportinei bazei stiprinti, jauniems sportininkams paruošti.

Algimantas Petrovas daugelį metų buvo vertinamas kaip labai geras gydytojas kardiologas. Nuo 1997 m. iki 2009 m. dirbo vidaus ligų skyriaus vedėju tolygiai dirbdamas kardiologu konsultacijų poliklinikoje. Vadovaudamas skyriui subūrė darnų kolektyvą, kuris sėkmingai dirbo tiriant ir gydant vidaus ir širdies ligomis sergančius ligonius. Gydytojas buvo visada dėmesingas ligoniams, bendradarbiams. 1987 m. A. Petrovui buvo suteikta II-a, 1991 m. – I-a kardiologo kvalifikacinė kategorija. 1999 m. A. Petrovas įgijo kardiologo licenciją. Apdovanotas ne viena ligoninės vyriausiojo gydytojo padėka.

Per visą darbo laiką gydytojas pasižymėjo meile savo profesijai, sričiai bei pacientams. Gydytojas vykdė švietėjišką darbą: skaitė pranešimus ir paskaitas, aktyviai domėjosi naujais diagnostikos metodais, juos diegė ir taikė praktikoje, tuo įgijo pacientų pasitikėjimą ir pagarbą, turėjo autoritetą kolegų tarpe. Gydytojas nuolat kėlė savo kvalifikaciją dalyvaudamas Kauno krašto kardiologų draugijos darbe.

A. Petrovas buvo mėgstamas ir gerbiamas kolektyve. Buvo reiklus sau, darbštus, pareigingas, sugebantis pritaikyti įgytas žinias savo darbe.

Kelmės rajono savivaldybės taryba 2011 m. vasario 19 d. sprendimu Nr. T-38 Algimantui Petrovui, VšĮ Kelmės ligoninės gydytojui kardiologui, Kelmės rajono tinklinio klubo „Rūta“ prezidentui, tinklinio komandos „Antivis-Etovis“ treneriui visuomenininkui, už ilgametę pasiaukojančią profesinę ir aktyvią visuomeninę veiklą ugdant aukšto meistriškumo sportininkus, tinklinio tradicijų puoselėjimą rajone suteikė Kelmės rajono Garbės piliečio vardą.

Visų vardu – Savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius



REDAKCIJA REKOMENDUOJA