PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 20 d. 10:08

Ilgąjį Žolinių savaitgalį – vairuotojų keliuose laukė reidai ir dovanos

Marijampolė

mmm.lt

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


314623

Šventiniais vasaros savaitgaliais keliuose galime pastebėti intensyvesnį eismą neį įprastai. Žmonės būriais traukia švęsti, pailsėti ir atsipalaiduoti į gamtą. Tokias iškylas su artimųjų kompanija dažnai lydi ir alkoholis. Siekdami užtrikinti saugumą šalies keliuose, policijos pareigūnai Žolinių savaitgalį visoje Lietuvoje vykdė reidus.

Reidų metu buvo tikrinamas ne tik vairuotojų blaivumas, tačiau ir dalinami nemokami alkotesteriai. Šią akciją organizavo Lietuvos policija kartu su savikontrolės testais prekiaujančia įmone „Antservis“.

„Marijampolės mieste ši akcija yra vykdoma pirmą kartą, bet Lietuvoje ji yra įvykusi ir anksčiau jau. Akcija bus kartojama ir ateityje, kartu su Lietuvos policija ir pagrindiniais organizatoriais šios akcijos“, sako Marijampolės apskrities VPK Kelių policijos skyriaus specialistas Eivydas Mincevičius.

Pasak pareigūno, šia akcija siekiama edukuoti žmones apie tai, kokios tragiškos pasekmės gali laukti, jeigu šie nuspręs sėsti prie vairo neblaivūs:

„Tokios akcijos tikslas yra skatinti vairuotojų sąmoningumą, kad išgėrus sėsti prie vairo yra griežtai draudžiama“.

Kiekvienas vairuotojas, prieš išgerdamas net ir nedidelį kiekį alkoholio, turėtų suprasti, kad net itin mažas jo kiekis turi neigiamą poveikį organizmui ir kelia pavojų ne tik pačiam sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. O alkotesteris yra puiki galimybė pasitikrinti blaivumą vos per kelias minutes ir užkirsti kelią nelaimingam atsitikimui.

„Šiuos būtent vienkartinius alkotesterius rekomenduotume naudoti tada, kai iš vakaro turėjote gerą vakarėlį, o sekančią dieną jums reikia kažkur važiuoti. Tai būtų gera galimybė įsitikinti, kad tai daryti yra saugu“, – pasakoja policijos atstovas.

Neblaivūs vairuotojai, pasak pareigūno – vis dar didelė problema. Remiantis policijos duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį dėl neblaivių vairuotojų kaltės šalies keliuose jau žuvo 4 , o sužeista net 111 asmenų. Mūsų apskrityje dėl neblaivių vairuotojų kaltės eismo įvykių užfiksuota penki procentai.

„Neblaivių vairuotojų skaičius išlikęs yra gana aukštas ir tendencija yra linkusi nemažėti“, sako pareigūnas.

mmm.lt

Šios problemos mastą supranta ir vairuotojai, o reido metu nemokamai gavę savikontrolės priemones džiaugiasi ir žada jomis naudotis:

„Reikia tikrint visus, kurie geria“

„Labai gerai. Naudosiesiu“

Šios akcijos metu visoje šalyje buvo išdalinta 1000 vienkartinių alkotesterių. Mūsų apskrityje – du šimtai.

Vienkartinius alkotesterius galima lengvai įsigyti įvairiose šalies vietose: parduotuvėse, vaistinėse ir degalinėse.