PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 9 d. 20:00

Ilgai laukta Marių parko sala - atverta

Marijampolė

mmm.lt

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


317599

Penktadienio popietę į Marių parką traukė kaip niekad gausus būrys žmonių – čia įvyko ilgai laukta Marių parko salos atidarymo šventė.

Kadaise buvusi apleista ir nesutvarkyta vieta tapo tikra poilsio oaze. Šventės metu Marijampolės savivaldybės meras džiaugėsi, kad miestas turi tokią unikalią gamtos dovaną, kurioje smagių veiklų atras kiekvienas.

„Džiaugiuosi, kad tai įvyko. Tikrai daug metų galvota, daug metų planuota, turim unikalę ervdę prie pat miesto. Mūsų kraštas galbūt negali pasididžiuoti kažkokiais dideliais ežerais ar kažkokiom rekreacinėm teritorijom, bet šitą unikalią gamtos dovaną turėjom ir jai reikėjo šiek tiek, kad ji taptų patogi, saugi, įvairiom veiklom, poilsiui, sportui - viskam“, – sako Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Prie projekto svariai prisidėjo Danijos kapitalo įmonių grupė bendrovė „Dovista“, skirdama apie 400 tūkstančių eurų. Bendra projekto vertė apie 600 tūkstančių eurų.

Kaip atidarymo metu sakė minėtos grupės darbuotojų fondo direktorė – jie savo darbuotojais rūpinasi jau daugiau nei 30 metų, kasmet prisideda prie projektų, leidžiančių iš naujo atrasti mus supančios gamtos grožį. O grynas oras ir laisvalaikio leidimas gamtoje šiandieniniame technologijų pasaulyje ypač aktualus.

“Ne paslaptis, kad šiuolaikinis žmogus beveik 90 procentų savo laiko praleidžia uždarose patalpose. Pagalvokite apie tai ir įsivaizduokite – kaip tai įtakoja mūsų sveikatą, ką mums reiškia dienos šviesos ir gryno oro trūkumas, VKR grupės įmonės tokios kaip „Dovista“ ir „The lux“ dirba tam, kad įneštų šviesos į žmonių namus ar darbovietes“, – sako Danijos kapitalo įmonių grupės atstovė Lotte Kragelund.

Darbuotojų fondo direktorė sveikino su puikiu projekto išpildymu ir kvietė susirinkusius mėgautis vienas kito kompanija Marių parko saloje.

“Šiandiens mes matome dar vieną įgyvendintą projektą Marijampolėje. Nedidelė Marių parko sala, kuri nuo šiol gali pasiūlyti nuostabų poilsį ir įvairų laisvalaikį. Tai puikus poilsio gamtoje lyg oazėje pavyzdys – daug veiklų, jaukūs takeliai, apšvietimas, sanitarniai mazgai, gražus paplūdimys, persirengimo kambariai, pantoninė sala, vaikų žaidimo aikštelė, paplūdimio tinklinis, barbekiu zonos, poilsio zonos, suoleliai, žvejų aikštelės“, – pasakoja Lotte Kragelund.

UAB „Dovista“ direktorius pasakojo, kad prireikė išties intensyvaus ir sunkaus darbo, kad ši vieta taptų tokia – kokią šiandien gali matyti susirinkusieji.

„Tuo metu su idėja mes nebuvom plačiau susipažinę, bet per keletą minučių diskusijų tapo aišku, kad projektas pasmerktas sėkmei. To rezultatus matome šiandien. Tikrai unikalus projektas, puikus pavyzdys verslo ir savivaldos bendradarbiavimo“, – sako „Dovista“ direktorius Karolis Jonaitis.

Ką veikti šiame gamtos kampelyje atrado visi – vaikai mėgavosi žaidimų aikštele, aktyvaus laisvalaiko entuziastai – sportavo, na, o karštą dieną – vanduo tapo puikia atgaiva visiems.

O, kad nuotaika būtų dar šventiškesnė – susirinkusius linksmino ir gražius pasirodymus dovanojo grupė „Balti vėjai“ bei šokio „Le Nos“ kolektyvas.