PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 30 d. 16:31

III Mažeikių vargonų muzikos festivalis tęsiasi: Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje – antrasis renginys

Mažeikiai

Mažeikių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybė


312017

Šį sekmadienį, rugpjūčio 4 d., 12.30 val. Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje vyks 2-asis III Mažeikių vargonų muzikos festivalio renginys. Po Porciunkulės atlaidų vargonininkė Eglė Rudokaitė (Lietuva) ir sopranas Emilė Ribokaitė (Šveicarija / Lietuva) padovanos koncertą „Sparnuotieji“. Po koncerto – edukacinė vargonų pažinimo valandėlė.

Programoje – Juliaus Juzeliūno, Zitos Bružaitės, Nils Henrik Aasheim, Claudio Monteverdi, Georg Friedrich Händel, Camille Saint-Saën, César Franck, Hildegard von Bingen kūriniai.

Vargonininkė Eglė Rudokaitė mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, yra baigusi fortepijono specialybę ir vargonų fakultatyvą. Prieš metus įgijo vargonininkės magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tobulinosi Miuncheno aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje. Laimėjo II premiją Jono Žuko jaunųjų vargonininkų konkurse, I premiją VII Juozo Naujalio vargonininkų konkurse ir specialųjį prizą už geriausią J. Naujalio kūrinio interpretaciją, taip pat I premiją Jūrmalos tarptautiniame vargonininkų konkurse. E. Rudokaitė vargonuoja Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, yra Nacionalinės vargonininkų asociacijos valdybos narė.

Sopranas, senosios muzikos atlikėja Emilė Ribokaitė – taip pat mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje chorinio dirigavimo specialybės. Yra įgijusi dainininkės bakalauro kvalifikaciją Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Renesanso ir baroko muzikos atlikimo bakalaurą prestižinėje Bazelio (Šveicarija) senosios muzikos akademijoje „Schola Cantorum Basiliensis“. Ten pat tęsia studijas. E. Ribokaitė ne tik aktyviai tobulinasi meistriškumo kursuose, veda individualias dainavimo pamokas, bet ir gyvendama Šveicarijoje koncertuoja su senosios muzikos ansambliais „Ineffabilis“, „Musica Basiliensis“ ir kt. Dainininkė yra atlikusi Tarquinio ir Fidalma vaidmenis G. F. Händel operoje „Muzio Scevola“.

Kiti festivalio renginiai vyks rugpjūčio 18 d. Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje ir rugpjūčio 24 d. Mažeikių kultūros centro Mažojoje salėje.

III Mažeikių vargonų muzikos festivalio uždarymo koncertas – rugpjūčio 24 d. Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.