PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Spalio 4 d. 14:51

Ignalinos rajono sveikatos centre atnaujintas Vidaus ligų skyrius

Ignalina

Etaplius.LTŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


322129

Ignalinos rajono savivaldybės sveikatos centre – šventinės nuotaikos. Baigti remonto darbai Vidaus ligų skyriuje. Šiandien apžiūrėtos atnaujintos patalpos. Centre lankėsi savivaldybės meras Laimutis Ragaišis ir Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vyr. specialistė (sveikatos reikalų koordinatorė) Neringa Rimšelienė. Pacientams parengta 12 šviesių palatų, suremontuotas koridorius, darbuotojų kabinetai ir kitos patalpos. Pakeistos durys, šviestuvai, lovos, kiti baldai. Lovos gautos kaip parama iš Vokietijos.

Ignalinos rajono savivaldybės sveikatos centro vadovas Arvydas Ramelis patikino, kad Vidaus ligų skyriaus darbuotojų komanda yra sukomplektuota ir skyrius pradės dirbti spalio 14 dieną. A. Ramelis džiaugėsi, kad visus darbus sėkmingai pavyko atlikti per tris mėnesius ir 20 dienų, panaudota 53 tūkst. eurų savų lėšų. Buvo stengiamasi taupyti, todėl ne tik samdyti rangovai – nemažai paprastų darbų atliko patys centro darbuotojai.

Vasaros laikotarpiu pagelbėjo kaimyninės ligoninės, 16 pacientų buvo pervežti į Švenčionis. Keli skyriaus darbuotojai per tą laiką išlydėti į pensiją arba pasirinko darbą kitur, todėl reikėjo atsinaujinti ir ieškant naujų specialistų. A. Ramelis įteikė padėkas visiems, kurie savo darbu prisidėjo įgyvendinant projektą. Dėkota ir merui. Savivaldybė skyrė lėšų medicininei įrangai (ultragarsinės diagnostikos prietaisas širdies ir kraujagyslių tyrimams) įsigyti, o dovana Vidaus ligų skyriui – naujas šaldytuvas.

,,Šie metai jūsų kolektyvui – virsmo metai, o visų kartu atliktas darbas atnaujinant svarbiausią ligoninės skyrių rodo, kad geri norai labai pasistengus gali būti įgyvendinti. Džiaugiuosi, kad mums pavyko išsaugoti šį skyrių, dėkoju visiems prisidėjusiems. Bendras darbas vienija. Tegul šis jūsų darbas augina bendrystę. Būkite tie, kurie ne tik gydo, bet ir dovanoja gerą žodį, žvilgsnį. Linkiu, kad jūsų pacientai išsineštų šiltus jausmus...“,– kalbėjo meras Laimutis Ragaišis.

Meras taip pat kvietė skirti dėmesio jaukumui – palatoje ir koridoriuje pakabinti paveiksliukų. Galbūt čia galėtų pagelbėti ir iniciatyvūs ignaliniečiai, ir Dailės studijos ar gimnazijos mokiniai. Skyriuje kurį laiką ant sienos kabės nuotraukos, darytos prieš remontą, kad galima būtų palyginti, kaip buvo ir kaip yra.