PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 5 d. 11:47

Ignalinos rajono savivaldybės vadovai lankėsi Dūkšto seniūnijoje

Ignalina

Ignalinos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


303598

Birželio 4 dieną savivaldybės vadovai lankėsi Dūkšto seniūnijoje. Ignalinos rajono savivaldybės meras Laimutis Ragaišis, vicemerai Imantas Umbražiūnas ir Vaidotas Židanavičius, administracijos direktorius Vidas Kreivėnas apvažiavo didesnius seniūnijos kaimus, apžiūrėjo kelius, savivaldybės pastatus.

Kaniūkuose tartasi dėl bešeimininkio pastato nugriovimo, jaunimo sporto erdvės atnaujinimo. Beržininkų kaime apžiūrėtas socialinis būstas. Mūriniame name iš 8 butų du butai yra socialiniai būstai, kurie bus rengiami pardavimui. Juos norėtų įsigyti šalimais esančiame labai prastos būklės mediniame name gyvenantys žmonės.

Vakare savivaldybės vadovai susitiko su gyventojais Dūkšto kultūros namuose. Meras Laimutis Ragaišis pristatė savivaldybės veiklos 2023 m. ataskaitą, atliktus darbus, planus. Išklausytos gyventojų nuomonės, skundai, atsakyta į jų klausimus. Seniūnas Antanas Šakalys pasakojo apie seniūnijos darbus. Iš svarbesnių minėtas kapinių tvarkymas, tilto Dūkšte atnaujinimas, Sokiškio ir Senojo Dūkšto piliakalnių tvarkymas, laiptų remontas. Pastatytas kryžius Dūkšto dvaro teritorijoje.

Seniūnas sakė, kad labai trūksta darbo rankų. Pagal užimtumo programą pernai ir šiemet skirta po du žmones aplinkos tvarkymo darbams atlikti, dar trys žmonės – iš seniūnijos, tačiau sunku suspėti, nes seniūnijoje yra apie 10 ha prižiūrimos teritorijos, kur reikia nupjauti žolę, iškirsti krūmus ir kt. Taip pat seniūnija tvarko ir Rojaus kaime esančio A. Hrebnickio muziejaus teritoriją.

Vienas aktualiausių klausimų, kuriuos kėlė gyventojai, buvo atliekų tvarkymas, jų išvežimo grafikai ir sąskaitų už paslaugas gavimo sureguliavimas. Gyventojai norėtų, kad antrinių atliekų (popieriaus, plastiko) konteineriai būtų išvežami kas mėnesį, nes jie labai greitai prisipildo.