PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 4 d. 13:55

Ignalinos rajono savivaldybės atstovai pusdienį praleido Rimšės seniūnijoje

Ignalina

Ignalinos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


303493

Birželio 3 dieną savivaldybės vadovai pusdienį praleido Rimšės seniūnijoje. Ignalinos rajono savivaldybės meras Laimutis Ragaišis, vicemerai Imantas Umbražiūnas ir Vaidotas Židanavičius, administracijos direktorius Vidas Kreivėnas apvažiavo didesnius seniūnijos kaimus, miestelius, apžiūrėjo inžinerinius įrenginius, kelius, savivaldybės pastatus, maudymosi vietas. Meikštuose aplankė biblioteką, priešgaisrinės tarnybos komandą. Gaidėje apžiūrėtas avarinis pastatas, kuris bus griaunamas.

Vakare savivaldybės vadovai susitiko su gyventojais Rimšėje. Meras Laimutis Ragaišis pristatė savivaldybės veiklos 2023 m. ataskaitą, atliktus darbus, planus. Išklausytos gyventojų nuomonės, skundai, atsakyta į jų klausimus.

Seniūnė Tatjana Jarutienė pristatė seniūnijos veiklą, svarbesnius viešųjų erdvių tvarkymo darbus. Praeitais metais buvo sutvarkytos Fermos kaimo kapinės, atnaujinta jų tvora.

Aptarta kelių būklė. Atkreiptas dėmesys į prastos būklės kelią Rimšė–Stašionys. Gyventojai skundėsi, kad vietinius kelius labai išgadina miškovežiai. Rimšės miestelio Žaliojoje gatvėje prašyta pastatyti sferinį kelio veidrodį.

Informuota apie viename sklype atsiradusią melioracijos įgriuvą.

Dėkota už nemokamą vietinio susisiekimo paslaugą. Prašyta dar vieno maršruto į Visaginą, nes po pietų sudėtinga parvykti. Kadangi Visaginas yra tik apie 10 km nuo Rimšės, dauguma gyventojų yra prisiregistravę Visagino sveikatos priežiūros įstaigose, vaikai vežami į Visagino mokyklas.

Šiaurinėje miestelio dalyje dažnai pasitaiko elektros tiekimo sutrikimų, tai sukelia nepatogumų, neigiamai atsiliepia buitinei technikai. Vieno gyventojo sklype stovi nenaudojami elektros stulpai, kuriuos reikėtų pašalinti. Prašyta šiuos klausimus aptarti su ESO.

Kalbėta apie Sosnovskio barščių naikinimą. Privačiuose sklypuose tuo turi pasirūpinti savininkai. Gyventojai skundėsi, kad SĮ ,,Kompata“ nereguliariai veža buitines atliekas iš Rimšės miestelio. Tai bus aptarta su įmonės vadovybe.

Visi gyventojų išsakyti skundai ir siūlymai yra užfiksuoti, kiekvienas jų bus apsvarstytas ir esant galimybei išspręstas.