PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 28 d. 15:50

Ignalinos gyventoja Eugenijai Dumskienė pasveikinta 90-ojo jubiliejaus proga

Ignalina

Ignalinos r. savivaldybės nuotr.

Lina KovalevskienėŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


302660

Gegužės 27-ąją stiprios sveikatos, žmonių gerumo, šviesių gyvenimo dienų ir metų linkėta Ignalinoje gyvenančiai Eugenijai Dumskienei. 90-ojo jubiliejaus proga ją aplankė savivaldybės meras Laimutis Ragaišis ir seniūnas Valentinas Rumbutis.

Mamos švente džiaugėsi ir iš Klaipėdos atvažiavusi dukra Bronytė. Nuo pirmadienio pradėjusi švęsti Eugenija dar laukia ir visos savo gausios šeimynos susibūrimo. O tas brangių žmonių turtas išties didelis: 5 vaikai, 9 anūkai, 14 proanūkių ir net 4 proproanūkiai.

Iš Kelmės krašto kilusi, Naujojoje Akmenėje su vyru gyvenusi Eugenija į Ignaliną kartu su pora savo kaimynų atvyko 1984 metais. Visi buvo statybininkai, o tuo metu Ignalinoje statybos darbų netrūko, tokių specialistų reikėjo. Kilo ir daugiabučiai, ir įstaigos. Darbas statybose užgrūdino, moteris visada buvo stipri ir dabar gyvena viena, pati buityje susitvarko, į parduotuvę nueina. Anksčiau gyvenusi name Draugystės gatvėje, kai viena liko, namą pardavė ir butą nusipirko. Dabar į trečią aukštą užlipa ir nulipa, kasdien pasivaikščioti išeina, su draugėmis susitinka. Dukra ir sūnus Ignalinos rajone gyvena, kai prireikia, padeda. Už dorai išauklėtus 5 vaikus Eugenija gauna valstybinę pensiją. Daug apie save pasakoti nelinkusi, puikiai atrodanti 90-metė šiandien džiaugiasi sveikata ir kiekviena diena.