REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 24 d. 12:18

Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazija minėjo gimtadienį

Ignalina

Gimnazijos nuotr.

Jurgita TrapikienėŠaltinis: Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazija


302249

Gimtadienio laukia kiekvienas vaikas, o kai gimtadienį vienu metu švenčia ne vienas, o daugiau kaip pusė tūkstančio vaikų, tai ir šventimas turi būti nepaprastas. Visą savaitę trukusiu smagių renginių maratonu, subūrusiu bendruomenę bendroms veikloms, savo gimtadienį paminėjo Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazija.

Renginio organizatoriai pirmiausia pakvietė visus bent trumpam pabėgti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, sugrįžti į vaikystę ir dieną praleisti kitaip. Spalvingi rūbai, kasytės, kaspinėliai, pliušiniai žaislai šmėžavo visuose gimnazijos koridoriuose. Kūrybiškumo ir išmonės pareikalavo ir diena be kuprinių, nes teko pasukti galvą, kuo pakeisti šį, tokį įprastą mokiniui daiktą. O koks gi gimtadienis be būrio draugų ir vaišių? Tad antradienį, per ilgąsias pertraukas, mokiniai ir mokytojai nešini priešpiečių dėžutėmis, picų dėžėmis ar kavos puodeliais ir, žinoma, spalvingais patiesalais susibūrė bendriems piknikams. Aplink abu gimnazijos pastatus ant pievučių šurmuliavo smagiai iškylaujančių ir saule besidžiaugiančių kudabiečių būreliai.

Malonus sutapimas, kad būtent šią savaitę, kai buvo minimas gimnazijos gimtadienis, gimnazijoje svečiavosi Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Vyresniųjų klasių gimnazistai ir mokytojai nekantriai laukė susitikimo su šalies vadovu, o vakare, dar aptarinėdami įspūdžius, gimnazistai ir mokytojai vėl rinkosi į gimnaziją ir kartu žiūrėjo filmą.

Smagių veiklų ir įspūdžių kupina savaitė baigėsi šventiniu gimtadienio koncertu, kuriame dalyvavo gimnazijos dainininkai ir šokėjai bei nauji jų draugai – Vilniaus Gerosios Vilties progimnazijos šokių kolektyvas „Viltukas“, vadovaujamas Jūratės Leleikaitės-Urbonienės. Jai viešnagė Ignalinoje – grįžimas į prisiminimų kupiną vaikystės miestą, kuriame prabėgo ir mokykliniai metai. Čia, Ignalinos I vidurinėje mokykloje, dirbo abu Jūratės Urbonienės tėvai – mama Irena Leleikienė dirbo istorijos mokytoja, o tėvas Česlovas Leleika – matematikos ir fizikos mokytoju. Irena Leleikienė buvo ilgametė tautinių šokių kolektyvo vadovė, puikiai parengdavusi šokėjus, nuo 1955 metų dalyvavo visose respublikinėse dainų šventėse. Vėliau ji buvo viena iš šokių šventės režisierių. Iš mamos meilę šokiui paveldėjo ir puoselėja ir Jūratė Urbonienė, beveik prieš trisdešimt metų subūrusi šokių kolektyvą „Viltukas“. Nepailstančios vadovės vadovaujami šio kolektyvo šokėjai garsina savo mokyklą įvairiuose konkursuose ir festivaliuose ne tik Vilniuje, bet ir šalyje. „Viltukas“ – nuolatinis Lietuvos moksleivių ir Pasaulio lietuvių dainų švenčių dalyvis, respublikinio tautinių šokių kolektyvų, šokių ansamblių, šokių studijų konkurso ,,Aguonėlė“ finalininkas. 2017 m. Jūratė Urbonienė išrinkta geriausia Lietuvos šokio mokytoja. Jos vadovaujamo kolektyvo pasirodymas šventiniame gimnazijos gimtadienio koncerte – tai ir naujos draugystės pradžia, ir simboliškas sugrįžimas čia, kur prieš daugelį metų prasidėjo kelias svajonės link.

Šventinė savaitė baigėsi. Vieni su nekantrumu laukia jau visai netrukus prasidėsiančios vasaros ir atostogų, kiti ruošdamiesi egzaminams vis dažniau palinksta prie knygų. Bet kiekvienam smagų gimtadienį ir gimnazijoje praleistą laiką primins fotografija, kurioje visi gimnazistai ir mokytojai sustoję į plačią šypseną.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA