PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 19 d. 10:29

Ignalinoje viešėjo svečiai iš Plungės

Ignalina

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


310370

Liepos 18 dieną Ignalinoje viešėjo Plungės rajono savivaldybės delegacija, vadovaujama vicemero Žydrūno Purauskio. Svečiai domėjosi kurortinės vietovės steigimo klausimais, norėjo pamatyti svarbiausius objektus, pabendrauti ir pasisemti gerosios patirties. Plungiškiai priimti savivaldybėje, rūpimus dalykus jie aptarė su savivaldybės vadovais, Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus, Turizmo informacijos centro atstovais, vėliau pasiūlyta pakeliauti po rajoną.

,,Mūsų rajonas – pats ryčiausias Lietuvoje. Gyvename nugara į Baltarusijos sieną, veidu – į Lietuvą, todėl labai vertiname ir puoselėjame patriotiškumą. Mūsų kraštas patrauklus natūralia gamta, švaria aplinka, vandens turizmu, žygiais pėsčiomis, dviračiais, žiemos pramogomis...“,– svečiams pasakojo meras Laimutis Ragaišis, kalbėjęs apie Ignalinos išskirtinumą, galimybes verslui, pasirinktą žaliąjį kursą bei orientaciją į sidabrinę ekonomiką.

Plungės vicemeras Žydrūnas Purauskis gražia žemaitiška šneka pristatė savo kraštą ir didžiausią jo gamtos turtą – Platelius. Plungiškiai domisi, kaip galėtų tapti dar viena Lietuvos kurortine teritorija. Kartu su vicemeru atvyko darbo grupės nariai: mero patarėja Anastasija Bojog, savivaldybės administracijos direktorius Dalius Pečiulis, Platelių seniūnas Robertas Šimkus, Vietos ūkio skyriaus vyr. specialistė-ekologė Roberta Jakumienė, savivaldybės gydytoja Oresta Gerulskienė, Kultūros, turizmo ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Ingrida Uznevičiūtė ir TIC direktorė Sandra Kasmauskienė.

Apie kurortinės teritorijos steigimą ir tam besiruošiant atliktus mineralinio vandens, gydomojo dumblo tyrimus, infrastruktūros gerinimo darbus, SPA, reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugų plėtrą pasakojo buvę merai Bronis Ropė ir Henrikas Šiaudinis. ,,Kai rinkomės strateginę kryptį, atsižvelgėme į senas turizmo tradicijas Ignalinoje, Aukštaitijos nacionalinio parko buvimą, turimus gamtinius, rekreacinius resursus. Tuomet Lietuvoje tokio dalyko kaip kurortinės teritorijos išvis nebuvo. Mūsų siekis tapo akibrokštu nacionalinei valdžiai...“,– sakė B. Ropė.

Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Rytis Kajėnas atsakė į iš anksto atsiųstus klausimus apie kurortinės teritorijos finansavimą, tvarkymą, turistų srautus, ekologiją ir kt. Ignalinos rajono turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Viktorija Rakštelienė pristatė Ignalinos krašto turistinius objektus. Platelių seniūnas Robertas Šimkus bendravo su Ignalinos miesto ir Ignalinos seniūnais. Svečiams organizuota ekskursija Ignalinoje, aplankyti lankomiausi Aukštaitijos nacionalinio parko objektai: Ladakalnis, Ginučiai, Bitininkystės muziejus.