PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 23 d. 13:31

Ignalinoje lankėsi Seimo Pirmininkė V. Čmilyė-Nielsen

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


325472

Spalio 22 dieną Ignalinoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Parlamento vadovė Ignalinos rajono savivaldybėje susitiko su meru Laimučiu Ragaišiu, vicemerais ir patarėjais. Kaip minėta, jai tokie susitikimai labai svarbūs, nes leidžia susidaryti aiškesnį vaizdą ir išgirsti apie Lietuvoje esamą situaciją, regione gyvenančių lūkesčius iš pirmų lūpų.

„Šis laikas yra labai įtemptas, sudėtingas, vyksta daug įvairių susitikimų, tarptautinių renginių. Neseniai teko dalyvauti Ukrainai skirtoje konferencijoje. Daugelis šalių pavargo nuo karo, tačiau mums būtina išlaikyti partnerių dėmesį...“,– sakė V. Čmilytė-Nielsen ir pastebėjo, kad saugumas, krašto gynybos klausimai yra labai svarbūs, bet nereikia pamiršti ir kitų reikalų. Domėtasi rajono aktualijomis, švietimo ir sveikatos klausimais, kalbėta apie saugumą, regioninę politiką, infrastruktūros (kelių) tvarkymo problemas.

Savivaldybės meras Laimutis Ragaišis pristatė savivaldybės veiklą, aptarė įgyvendinamą sveikatos reformą, minėjo klausimus, kurie kelia rūpesčių ir valdžios atstovams, ir gyventojams. Vienas tokių – vaistinių uždarymas Dūkšto mieste, Didžiasalyje bei savivaldybės pastangos atnaujinti jų veiklą. Pasidžiaugta, kad Ignalinoje po ligoninės ir poliklinikos sujungimo į vieną įstaigą – Ignalinos rajono savivaldybės sveikatos centrą – pavyko išsaugoti Vidaus ligų skyrių, visas darbo vietas. Džiaugtasi ir nauju personalu, iš Santaros ir Antakalnio klinikų atvykstančiais jaunais medikais.

Savivaldybės vadovas išreiškė rūpestį dėl švietimo situacijos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimų, kai visiškai neatsižvelgiama į regionams taip svarbų mokyklų išsaugojimo klausimą. Kaip liūdnas to pavyzdys pateiktas puikiai sutvarkytos ir visą reikalingą mokymo bazę turinčios Dūkšto mokyklos likimas.

Susitikime taip pat kalbėta ir apie bendruomenių veiklą rajone, jų skatinimą dalyvauti projektinėje veikloje. Minėta, kad iš 28 Ignalinos rajono bendruomenių aktyviai veikia tik apie 10. Seimo pirmininkės teigimu, kiekvienas miestas, miestelis ir kaimas turi išnaudoti savo potencialą. Tam reikia drąsos ir palaikymo.

Po pokalbio savivaldybėje Seimo Pirmininkė dalyvavo susitikime su Ignalinos gyventojais. Šiais metais V. Čmilytė-Nielsen Ignalinos krašte lankosi antrą kartą. Rugpjūčio 15 d. ji dalyvavo Medkopio šventėje.