PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 12 d. 14:55

Ignalinoje įvyko FIDe šachmatų turnyras

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


313729

Šeštadienį pirmąkart FIDE reitinguojamas šachmatų turnyras įvyko dar viename mieste – 50 dalyvių sužaidė Ignalina Rapid 2024 turnyre.

Žaidė ne tik Ignalinos šachmatininkai ar svečiai iš netolimo Visagino, tačiau ir dalyviai iš Vilniaus, Utenos, Anykščių, Švenčionių, Švenčionėlių bei net Šiaulių ir Palangos. Plačią geografiją papildė ir du Turkijos atstovai.

Po šešių su puse valandos ir devynių ratų intensyvių kovų paaiškėjo, jog pasipriešinti niekas nebuvo pajėgus 16-mečiui visaginiečiui Martynui Bondar (FIDE rapid 1972). Neseniai puikiai pasirodęs Vilniaus čempionato B turnyre (kuriame liko ketvirtas nepaisant poros praleistų ratų, už kuriuos teskirtas vienas pustaškis), Ignalinoje jis pademonstravo dar geresnę formą ir išsivežė net +131,6 FIDE reitingo taško. Šis pasirodymas neabejotinai atsidurs Visagino šachmatų istorijos šlovės muziejuje, kai tik toks atsiras.

Pravesti FIDE reitinguojamą turnyrą tokiai gausiai ir įvairiai publikai garbė teko kaip NA arbitrui čia debiutavusiam Robertui Bubniui, su transliuojamomis lentomis prisidėjo ir visaginiečių vadovas Jevgenij Volosatov. O didžiulį darbą tam, jog renginys įvyktų apskritai, įdėjo Ignalinos vaikų šachmatų būrelio vadovas Oleksandr Fedurtsya.

Atskira padėka skiriama Ignalinos švietimo ir sporto paslaugų centrui ir įmonei „O, spauda“ už prisidėjimą prie apdovanojimų. Už erdvias ir puikias patalpas ačiū Ignalinos rajono kultūros centrui bei Ignalinos savivaldybei.

Daugiau apie rezultatus ir patį turnyrą galite skaityti čia.