PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 2 d. 08:36

Ignalina sveikino Vilnių

Ignalina

Linos Kovalevskienės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


312443

Rugpjūčio 1 dieną Ignalinos vardas ir Ignalinoje gimusios roko grupės dainos garsiai skambėjo sostinėje. Vilniaus vasaros festivalyje ,,Vilniaus kolonada“ koncertavo TV projekto ,,X faktorius" nugalėtojai, Lietuvą sužavėję talentingieji grupės ,,Spurr" vaikinukai, buvo pristatytas Ignalinos kraštas, Ignalinos kraštiečių klubas. Vilniaus rotušės aikštėje vyko klubo inicijuotas renginys ,,Ignalina sveikina vilniečius ir kraštiečius“.

Šaunūs grupės ,,Spurr" muzikantai Kipras, Ignas, Eugenijus ir Jurandas džiaugėsi galėdami koncertuoti Vilniaus širdyje, garsaus festivalio scenoje. Į koncertą susirinko didžiulis būrys vilniečių, kraštiečių, atvyko grupės gerbėjų ignaliniečių. Solistas Kipras pertraukėlėse tarp dainų šiltai kalbėjo apie Ignaliną, gražią jos gamtą ir dideles svajones, kurios pildosi. Jis pristatė grupės narius, visus kvietė aplankyti jų gimtąjį kraštą. Muzikantai ir jų dainos tiesiog užvaldė visų širdis. Jaunimas subėgo arčiau ir šoko prie scenos.

Vilnių ir vilniečius sveikinęs Ignalinos rajono savivaldybės meras Laimutis Ragaišis džiaugėsi, kad festivalyje viena diena skirta Ignalinai. Meras dėkojo Kraštiečių klubui, jo prezidentei ir sielai Renei Jakubėnaitei, Vilniaus rotušės valdytojui Perliui Vaisietai už gražų sumanymą, dėmesį ir meilę Ignalinai. Visiems linkėjo puikaus renginio, šilto bendravimo, o tą ore sklandančią gerą vasaros ir draugystės dvasią parsinešti į namus. ,,Vasara dar nesibaigia, kviečiu jus atvažiuoti, pabūti, pailsėti mūsų krašte. Vilnius Ignalinai – pirmas ir svarbiausias miestas. Tai daugelio mūsų studijų, jaunystės, svajonių prisiminimai, daugelio iš Ignalinos išvykusių namai, darbas ir kūryba...",– kalbėjo meras. Renginio vedėjas Andrius Belobževskis sakė tikrai greitai pasinaudos kvietimu ir važiuos ilsėtis į gražųjį Trainiškio kaimą prie Baluošo ežero.

Po įspūdingo koncerto meras ir kraštiečiai pasveikino jaunuosius muzikantus, dėkojo už jų kūrybą, darbą, linkėjo gražių muzikinių skrydžių. Vėliau renginys persikėlė į Vilniaus rotušę. Ignaliniečiai ir kraštiečiai šiltai bendravo, dalijosi įspūdžiais, kūrė planus ateičiai. Kartu su meru Ignalinai skirtame vakare dalyvavo vicemeras Imantas Umbražiūnas, Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė, savivaldybės administracijos atstovai.

Klubas rotušėje ne pirmą kartą organizuoja savo renginius. Prezidentė R. Jakubėnaitė džiaugėsi, kad Ignalinos žmonės tokie draugiški, kūrybiški, palaikantys, kad ,,Vilnius plačiai išgirdo mūsų Ignaliną". Savo svečiais džiaugėsi ir Vilniaus rotušės valdytojas Perlis Vaisieta. ,,Talentingą jaunimą reikia palaikyti, reikia duoti jam sparnus... ",– sakė jis.

Meras L. Ragaišis nuoširdžiai dėkojo renginio iniciatorei Renei Jakubėnaitei, visam klubui, organizacinei komandai, Ignalinos bičiuliu tapusiam Rotušės valdytojui už tokį puikų krašto reprezentavimą, skirtą laiką pabūti kartu, pabendrauti. Buvo įteiktos atminimo dovanėlės, Klubui linkėta stiprios bendrystės, vienas kito palaikymo ir būtinai augimo. Juk tiek puikaus Ignalinos jaunimo kasmet papildo vilniečių gretas.