REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 21 d. 10:03

Igliaukos liaudiškų šokių kolektyvas „Tryptukas“ šventė 50-ąjį jubiliejų

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


301835

Gegužės 18 d. Marijampolės kultūros centro Igliaukos liaudiškų šokių kolektyvas „Tryptukas“, kuriam nuo pat jo susikūrimo vadovauja ne vieną šokėjų kartą išugdžiusi nepailstanti vadovė Zita Venskūnienė, šventėje „Igliaukieti, sukis vėju“ paminėjo 50 metų veiklos jubiliejų.

Šventėje dalyvavo Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis, Tarybos nariai Albinas Mitrulevičius, Alvydas Kirkliauskas, Tadas Prajara, Kęstas Spūdys, LR Seimo nariai Kęstutis Mažeika ir Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Igliaukos seniūnijos seniūnas Saulius Burbulis bei kiti svečiai, atvykę pasveikinti „Tryptuko“ šokėjus, ir gausus būrys igliaukiečių.

Brandžią veiklos sukaktį švenčiantį ir gražias tradicijas puoselėjantį „Tryptuko“ šokių kolektyvą sveikinęs vicemeras Artūras Visockis dėkojo už šokio tradicijų puoselėjimą bendruomenėje, labai gražų šventinį renginį ir linkėjo dar daug kūrybingų metų: „Pusę amžiaus keliaujama su šokiu ir daina, skleidžiant tradicijas ir tautiškumą. Igliaukoje šokio tradicija labai gaji, todėl jau seniai patapusi šio gražaus miestelio vizitine kortele. Didžiausia padėka vadovei Zitai Venskūnienei, kuri visus šiuos metus vadovauja „Tryptuko“ kolektyvui. Per veiklos dešimtmečius aplankyta daug kraštų, dalyvauta Lietuvos dainų šventėse daugybę kartų, ir šiais metais kolektyvas dalyvaus, o tai byloja apie labai rimtą ir nuoseklų pasirengimą metai po metų. Pagarba visiems buvusiems ir esamiems „Tryptuko“ šokėjams. Linkiu ir toliau gyvuoti ir kad šokis niekada nesibaigtų“.

Šventės koncerte žiūrovai išvydo smagiausius ir gražiausius ,,Tryptuko“ kolektyvo šokius, kuriems plojimų negailėjo ir pasidžiaugti kolektyvo jubiliejumi susirinkę igliaukiečiai, ir svečiai.

Šventės metu buvo pristatyta nuotraukų paroda, kurioje buvo galima susipažinti su kolektyvo veiklos ir koncertinių išvykų, kasdienybės bei švenčių įdomiausiomis akimirkomis.

Nuotaikingas programas dovanojo Druskininkų kultūros centro Leipalingio liaudiškų šokių kolektyvas „Leipūnas“, Marijampolės kultūros centro Želsvos liaudiškų šokių kolektyvas „Žaltytis“, Kazlų Rūdos kultūros centro kaimo kapela „Rudnia“, Marijampolės kultūros centro Igliaukos vokalinis ansamblis „Ygla“ bei grupė „Kava“.

Igliaukos vyresniųjų liaudiškų šokių grupė ,,Tryptukas“ susikūrė 1978 metais. Kolektyvas šoka lietuvių liaudies tautinius ir retro šokius, ruošia temines koncertines programas, dalyvauja įvairiose šventėse ir šokių festivaliuose ir konkursuose. Savo gyvavimo laikotarpiu „Tryptukas“ dalyvavęs visose respublikinėse ir pasaulio lietuvių Dainų šventėse, su koncertinėmis kelionėmis aplankė Vokietiją, Prancūziją, Lenkiją, Italiją, Norvegiją, Slovakiją, Čekiją, Graikiją ir kitas šalis. Kolektyvas didele meile šokiui užkrėtė ne vieną igliaukietį, šokio sūkuryje sukasi kelios šokėjų kartos. 2000 m. susikūrė ir mergaičių šokių grupė, šokanti lietuvių liaudies tautinius ir disko šokius, dalyvaujanti koncertuose, šventėse bei festivaliuose. „Tryptukas“ turi ilgametę tradiciją organizuoti šokių festivalius ,,Kai būrin jaunystė sueina“ Igliaukoje, kuriame su šokiu susietas daugelio miestelio gyventojų gyvenimas.

Nuostabus „Tryptuko“ 50-mečio jubiliejus paminėtas šokio ir bendrystės kupinu koncertu, po kurio norisi sakyti: Tegul ir toliau Igliaukoje skleidžiasi tautinis šokis, o „Tryptukas“ gyvuoja dar ilgus metus.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA