PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2019 m. Birželio 20 d. 20:22

Į Vaitelius – paskanauti cepelinų

Klaipėda

A. Valaičio nuotr.

Reporteris Gargždų BangaŠaltinis: Etaplius.lt


88486

„Vaitelių“ sodininkų bendrijos gyventojai ar atvykusieji poilsiauti dažnai užsuka į čia esančią parduotuvę nusipirkti duonos, gardžiai rūkytos žuvies ar mėsos produktų. Neretai susigundo pasigardžiuoti čia pat virtuvėje verdamais tarkuotų bulvių cepelinais. „Vaitelių“ sodininkų bendrijoje įmonę „Ričardo prekyba“ įkūręs verslininkas Ričardas Noreika plečia savo verslą. Šiuo metu čia įdarbinti 7 žmonės.

Vaiteliškiai sodininkai mėgėjai žino, kur arčiausiai gali nusipirkti duonos, dešros, o penktadieniais – gardžiai rūkytos žuvies. O kartais prireikia tik smulkmenos, dėl kurios neriedėsi į Jokūbavą ar Gargždus.

Anksčiau „Vaitelių“ sodininkų bendrijos vidury Noreikų gyvenamajame name veikė sezoninė parduotuvėlė. Tačiau Ričardas su žmona Aušra norėjo dirbti ne tik šiltuoju metų laiku. „Vaitelių“ sodininkų bendrija didelė – gyvena apie 500 šeimų. Vasarą atvyksta daug poilsiautojų, – teigė jie. – Prie kelio Gargždai–Kretinga įsigijome apleistą sklypą, kurį sutvarkę pastatėme parduotuvę. Ir jau veikia trečius metus.“

Joje rasi visų būtiniausių maisto produktų. „Nesiūlome mažiausiomis, bet derinamės prie didžiųjų prekybos centrų kainų“, – sakė Aušra.

Vaiteliškių sodininkų patogumui prie parduotuvėlės įrengė turgelį, kuriame galėjo parduoti savo užaugintas gėrybes, tačiau tai nepasiteisino. Netrukus paaiškėjo, jog reikalinga maitinimo paslauga. „Aplinkiniuose objektuose dirbantys žmonės prašė ne tik duonos ir dešros, bet ir šilto maisto, kad bent koldūnų išvirtume. Svarstėme, ką daryti, – prisiminė Noreikos. – Lankydamiesi valgyklose, kavinėse stebėjome, ką žmonės dažniausiai valgo. Ogi cepelinus ir šaltibarščius“.

Jie nusprendė šalia parduotuvės įrengti virtuvę. Pastatė priestatą, įsigijo įrangą maisto gamybai ir prieš metus pradėjo siūlyti gardžius tarkuotų bulvių cepelinus. Jų porcija kainuoja 3,5 Eur, šaltibarščių – 1,5 Eur, mėsos kepsnys – 3,8 Eur, sriuba – 1,2 Eur. Žiemą virtuvė neveikė, o pavasarį vėl atgijus sodininkų bendrijai, valgytojų netrūksta. „Per pietus – pilna pavėsinė pietaujančiųjų. Kiti cepelinus nešasi namo. Nuo 20 porcijų kasdien suvalgo. Rekordas buvo 80, – patenkintas kalbėjo Ričardas. – Virtuvėje pluša 3 virėjos, priimsime dar vieną.“

Noreikos pamažu plečia savo verslą – pastatė sandėliuką, kuriame prekiauja durpėmis daržui ir sodui bei trąšomis. Didžiausia Ričardo pagalbininkė – žmona Aušra, nors ji dirba mokytoja.

Sukūręs sau darbo vietą, 50-metis Ričardas įdarbino dar kelis žmones. Jo paslaugos reikalingos vaiteliškiams sodininkams, gyventojams ir prašalaičiams. Todėl buvo priblokštas pernai rudenį išgirdęs kelių seimūnų žodžius, jog sodininkų bendrijose nereikalingas verslas – čia žmonės atvyksta ilsėtis.