PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 17 d. 11:40

I. Šimonytė: nežinau, kodėl ponas G. Nausėda mano, kad „Foxpay“ skandalas yra politiškas

Lietuva

Ingrida Šimonytė. ELTA / Dainius Labutis

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA.LT


324444

Premjerė Ingrida Šimonytė nesutinka su prezidento Gitano Nausėdos pareiškimas, kad „Foxpay“ skandalas yra didžiausias politinis skandalas per keletą metų. Ministrė pirmininkė įsitikinusi, kad politinio dėmens šiame skandale nėra.

„Aš nežinau, kodėl ponas G. Nausėda mano, kad tai yra politiškas skandalas. Tai yra veikiausiai nusikalstamos veikos, apie kurias aš čia kažkokių komentarų pateikti negaliu, tai yra Baudžiamojo kodekso dimensija. Ir kadangi tai yra ikiteisminio tyrimo informacija, tai tuos dalykus, tiek, kiek gali pakomentuos atitinkamos institucijos“, – antradienį žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Visgi ji tikina matanti pastangas šį skandalą prisieti prie atskirų TS-LKD narių.

„Aš matau tas pastangas visais būdais kažkaip prisieti šį skandalą prie atskirų Tėvynės sąjungos narių. Bet iš tos informacijos, kurią aš turiu, aš neturiu jokios informacijos, kad kokiam nors Tėvynės sąjungos politikui esamam, buvusiam ar būsimam būtų pateikti kokie nors įtarimai ar jie turėtų kokį nors procesinį vaidmenį tame ikiteisminiame tyrime“, – pabrėžė premjerė.

„Jūs bandote pasakyti, kad „Foxpay“ ir Monika Navickienė yra kažkoks lygybės ženklas. Aš neturiu jokios informacijos apie tai“, – akcentavo ji.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį teigė, kad su finansinių technologijų įmone „Foxpay“ susijęs skandalas yra vienas didžiausių per pastaruosius kelerius metus. Anot šalies vadovo, teisėsaugos institucijos ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškins visas aplinkybes ir sudės „taškus ant „i“.