PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 2 d. 16:12

I. Šimonytė: neturiu priekaištų nė vienam Vyriausybę paliekančiam ministrui

Lietuva

Ingrida Šimonytė / Andrius Ufartas/ELTA

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


312546

Naują Vyriausybės sudėtį prezidentui tvirtinti pateikusi premjerė Ingrida Šimonytė sako neturinti priekaištų darbą baigiantiems žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui. Visgi, politikė nurodo, kad sprendimai buvo priimti, siekiant konstruktyvaus Ministrų kabineto darbo.

„Vienintelė priežastis, kodėl nusprendžiau organizuoti šį brifingą, yra ta, kad neatsitiktų kaip jau kartą buvo atsitikę, kai tokie sprendimai apauga kažkokiomis sąmokslo teorijomis ar kažkokiais galbūt kaltinimais politikams, kurie su tais sprendimais yra susiję“, – penktadienio popietę Vyriausybėje žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Tikrai neturiu nei vienam iš ministrų, kurie paliks darbą Vyriausybėje, jeigu prezidentas pasirašys dekretą, priekaištų nei dėl skaidrumo, nei dėl kažkokių kitų dalykų. Tiesiog toks sprendimas buvo priimtas mūsų bendru sutarimu, siekiant konstruktyvaus Vyriausybės darbo“, – aiškino ji.

Anksčiau I. Šimonytė pabrėždavo, jog pokyčiai Ministrų kabinete turi būti argumentuoti. Politikė tikino, kad pagrindinis jų – siekis išlaikyti konstruktyvų Vyriausybės darbą.

„Mano tikslas yra konstruktyvus Vyriausybės darbas. Ir siekdama konstruktyvaus Vyriausybės darbo aš šį sprendimą, pasitarusi su ministrais, priėmiau“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui Gitanui Nausėdai dekreto projektą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Naujajame sąstate nebėra žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko – jį ketinama keisti dabartiniu Seimo Ekonomikos komiteto vadovu, konservatoriumi Kaziu Starkevičiumi. Taip pat keičiamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jo poziciją užims dabartinis viceministras Aurimas Pečkauskas.

Kitose ministerijose pokyčių nematyti – teikiamos tvirtinti tos pačios ministrų kandidatūros.

Praėjusią savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke. Politikė turi sudaryti ir pateikti prezidentui naują Vyriausybę iki kito pirmadienio – tuomet baigiasi įstatyme numatytas 15 dienų terminas.