PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 19 d. 12:20

I. Šimonytė kol kas nekomentuoja A. Kubiliaus kandidatūros į EK

Lietuva

I. Šimonytė Rūdninkų poligone. D. Labučio (ELTA) nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA.LT


314470

Premjerė Ingrida Šimonytė kol kas nekomentuoja viešai įvardintos europarlamentaro Andriaus Kubiliaus kandidatūros į Europos Komisiją (EK). Pasak jos, komentarai šia tema bus teikiami po pirmadienio popietę vyksiančio koalicinės tarybos susitikimo.

„Kita tema klausimų neatsakinėsiu. Ačiū“, – pirmadienį žurnalistams Rūdninkų poligone sakė I. Šimonytė.

„Kaip jūs esate informuoti, po koalicijos susitikimo bus premjerės komentarai žiniasklaidai. Tai, malonėkit, ar jūs, ar jūsų kolegos dalyvauti toje konferencijoje. Jokių komentarų šia tema čia nebus ir net nebandykit“, – akcentavo premjerė.

Tai, kad į EK bus siūloma A. Kubiliaus kandidatūra, pirmadienį patvirtino prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

Žiniasklaidoje ir politikos koridoriuose kaip galimas eurokomisaras aptarinėtas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį Eltai sakė sulaukęs informacijos, jog jo kandidatūrai nepritartų prezidentas Gitanas Nausėda. Todėl, pasak konservatorių lyderio, premjerė I. Šimonytė, ieškodama kandidato į EK, turėtų žvalgytis kitų pavardžių.

G. Landsbergiui pasitraukus iš kandidatų, politiniuose užkulisiuose buvo kalbama, kad užimti šias pareigas gali būti pasiūlytas antrai kadencijai Europos Parlamento nariu perrinktas konservatorius A. Kubilius.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.