PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 4 d. 10:30

I. Šimonytė: kapitalo rinkų vystymas yra ilgalaikis prioritetas Lietuvai

Lietuva

I. Šimonytė. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Dominykas DatkūnasŠaltinis: ELTA


322049

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį Vilniuje vykstančioje tarptautinėje finansų rinkų konferencijoje pažymėjo, kad Vyriausybė dėjo visas pastangas, jog kapitalo rinkos augtų tiek Lietuvoje, tiek visame Baltijos regione. Tarp nuveiktų darbų premjerė įvardijo investicinės sąskaitos sukūrimą, gynybos obligacijų išleidimą, taip pat progresą žaliųjų finansų sferoje.

„Tai, kad rengiama jau dešimtoji tarptautinė finansų rinkų konferencija yra pakankamas įrodymas, kad kapitalo rinkos yra svarbus ilgalaikis prioritetas Lietuvos valstybei ir rinkos dalyviams. Galiu pasakyti, kad šios kadencijos metu, Vyriausybė dėjo pastangas prisidėti prie nacionalinių bei regioninių kapitalo rinkų vystymo, stengėsi pakelti finansinių įrankių prieinamumą ir jų pasiūlą“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, Lietuva ir visas Baltijos regionas pamažu juda kapitalo rinkų bendrijos kryptimi, kuri taip pat užims svarbią vietą naujos Europos Komisijos darbotvarkėje. Jos teigimu, kapitalo rinkų bendrija leistų Europai tapti konkurencingesnė globaliai.

„Pastaraisiais metais įvyko nemažai reikšmingų pokyčių, skirtų auginti kapitalo rinkas tiek nacionaliniu, tiek regioniniu lygiu. Aš tai matau kaip svarbią dedamąją dalį platesnėje Europos Sąjungos darbotvarkėje, judant link Europos kapitalo rinkų bendrijos“, – teigė I. Šimonytė.

„Europa susiduria su konkurencingumo iššūkiais, kurie buvo išsamiai aprašyti Mario Draghi ataskaitoje. ES atsilieka nuo konkurentų ir mes turime priimti reikšmingus sprendimus, kad išliktume globali ekonominė galia“, – aiškino ji.

Penktadienį Vilniuje vyksta 10-oji tarptautinė finansų rinkų konferencija – tai kasmetinis renginys, kuriame verslo ekspertai, sprendimus priimantys asmenys iš Lietuvos ir užsienio dalijasi idėjomis apie naujausias finansų rinkų tendencijas.

Šiais metais daugiausia dėmesio skirta Europos ir Baltijos šalių kapitalo rinkų tendencijoms, investicinei aplinkai bei ekonominės plėtros potencialui, stiprinant kapitalo rinkas.

Konferenciją organizuoja Finansų ministerija, Lietuvos bankas ir Lietuvos bankų asociacija.