PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 14 d. 09:37

Į Šiaulius pirmą kartą atvažiuoja bagažinių turgus 

Šiauliai

Sendaikčiai / Organizatoriai

Austėja KazlauskytėŠaltinis: Etaplius.LT


318304

Šį sekmadienį, Šiaulių arenos automobilių stovėjimo aikštelėje vyks „Miesto bagažinių turgus“. Renginio organizatoriai kviečia žmones parduoti ar dovanoti nenaudojamus daiktus, taip prikeldami juos antram gyvenimui.

Anot renginio organizatoriaus, šiais metais toks renginys Šiauliuose vyks tik vieną kartą.

Šiais metais spėsime tik vieną kartą padaryti. Rugsėjo 15 dieną bus toks pirmasis, o jau sekančiais metais planuojame susidėlioti datas, teigė organizatorius.

Kiekvieną šeštadienį nenorime daryti, nes manome išsikvėptų renginys, bet neatmetame galimybės. Priklausys nuo miesto, kaip reaguos miesto gyventojai, kaip reaguos visi ir koks poreikis, nes miestas gali padiktuoti, koks tempas ir koks ten poreikis yra, pridūrė jis.

Paklausus, ką žmonės dažniausiai pardavinėja. Jis atsakė, kad prekiautojai daugiausiai pardavinėja knygas bei rūbus.

Knygomis visai žmonės prekiauja, perskaito, gal nebereikia. <...> Visi prekiauja rūbais, nes tų rūbų visi daugiausiai ir turi, ypač vaikų. Vaikams skirti daiktai: rūbai, batai, irgi yra labai paklausūs, nes jų visi turi, vaikai išauga ir dovanoja, ir keičiasi, ir prekiauja, pasakojo organizatorius.

Jis pridūrė, kad yra skiriamas nemažas dėmesys sendaikčiams, antikvarų kolekcionieriams.

Būna paprastų sendaikčių, pigių po eurą, bet būna tikrai, kur kainuoja ir kelis šimtus eurų. Žmonės turi galimybę įsigyti vertingų daiktų arba tokių daiktų, kurių vertė augs ateitį, nes jis yra retas, sakė ,,Miesto bagažinių turgaus iniciatorius.

Renginys prasidėjo Klaipėdoje

Pasak renginio organizatoriaus, bagažinių turgelį pradėjo prieš tris metus Klaipėdoje, Švyturio arenos automobilių stovėjimo aikštelėje.

Jau esame padarę per tris metus, sakyčiau, 30 gal kartų, gal daugiau, bet jis nuolat augo po to pirmo karto ir jis didėjo, ir didėjo, teigė jis.

Anot organizatoriaus, jis ir jo komanda nesitikėjo, kad bagažinių turgelis išaugs į masinį renginį.

Norėjome išsiparduoti savo nenaudojamus daiktus. Bandėme kelis kartus į panašius bagažinių turgelius rajonuose, bet nebuvo didelės paklausos, nebuvo tiek daug lankytojų. Sakykim, patenkintų tą poreikį ir pavyktų viską išparduoti. Pagalvojom, gal Klaipėdoje daugiau dėmesio pavyktų susilaukti, pasakojo Miesto bagažinių turgaus“ iniciatorius.

Jis pridūrė, kad po antrojo turgelio žmonės prašė, kad toliau būtų organizuojamas turgelis ir taip viskas įsivažiavo.

Renginys vyks rugsėjo 15 d. nuo 10 iki 15 val.